Genbo vidnede i retten: Dreng gik grædende rundt uden sko i frostvejr

Genboer og flere eksperter vidnede i dag i retssagen mod et forældrepar fra Vestsjælland, der er tiltalt for årelang vold mod deres børn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Mor har slået mig. Og hun slår også far. Sådan forklarede et ægtepar, at en lille grædende dreng sagde til dem, mens han sad i deres køkken og fik varmen, efter at han havde gået rundt ude på vejen i frostvejr. Uden overtøj og uden sko.

Ægteparret vidnede i sagen mod en mor og en far, der er tiltalt for gentagen og årelang vold og mishandling af fire børn fra Vestsjælland. Ægteparret boede på samme vej som familien, men kendte dem ikke ret godt. Alligevel reagerede manden, da han så en af drengene på omkring 10 år komme gående på strømpefødder i frostvejr.

Da genboen og hans hustru tog drengen ind i varmen i deres eget hus, græd han. Han fortalte, at han var på vej ud for at hente sin jakke og sine sko, som han havde glemt tidligere. Han fortalte også, at han var blevet slået af sin mor, og at moren desuden slog hans far.

Fortalte om hjerteproblemer

Genboens hustru fortalte, at hun ved en lejlighed har mødt moren i familien på vejen, mens hun luftede hund. Moren fortalte, at hun var blevet opereret flere gange i hjertet, og at familien var nødt til at flytte fra huset, da hun ikke længere kunne tåle at gå op ad husets trapper.

Derudover sagde moren, at det var nødvendigt, at familien flyttede til et nyt hus, som faren kunne blive i, når moren ikke var i live længere. Genboen var naturligvis blevet chokeret over dette, og havde tænkt at det var en trist skæbne at have med fire børn.

Dette står i skarp kontrast til det vidneudsagn, familiens læge leverede tirsdag. Her afviste lægen, at moren har været hjertesyg eller er blevet opereret i hjertet. Moren i familien afviste i retten, at hun har fortalt genboen, at hun var blevet opereret i hjertet.

Undersøgt på Rigshospitalet

Udover genboerne vidnede også to læger fra Rigshospitalet torsdag. En børnelæge, der sammen med retsmedicinere har undersøgt den yngste datter, som faren er tiltalt for at have voldtaget. Børnelægen forklarede, at hun, som hun plejer at gøre ved undersøgelser af børn, hvor der er mistanke om seksuelle overgreb, havde spurgt pigen om hun havde skulle gøre noget med munden, tissekonen eller numsen. Pigen havde svaret, at hun havde skulle gøre noget vaginalt.

En overlæge på Retsmedicinsk Institut kunne derefter forklare, at det faktum, at der ikke er tegn på seksuelle overgreb på pigen, ikke behøver at betyde, at hun ikke har været udsat for overgreb.

For eksempel er pigens jomfruhinde, eller hymen, ikke brudt. Men dette udelukker ikke et seksuelt overgreb, fortalte overlægen.

- Man troede i gamle dage, at hymen blev brudt ved penetration, altså hvis der kommer en penis ind i vagina. Men faktisk er der naturligt et hul i hymen, der betyder, at den sagtens kan være intakt, til trods for at der har været en penis derinde, forklarede overlægen.

Afslutningsvis blev forældreparret genafhørt. Her afviste den tiltalte mor igen at have slået børnene. Faren afviste konsekvent de seksuelle overgreb, ligesom han afviste at have udøvet vold mod børnene.

- Jeg kunne give dem et let dask på armen eller i numsen, det er det hele, sagde han, og begrundede dette med, at både han og børnene ville blive slået hårdt af moren, hvis han ikke afstraffede børnene, når moren bad ham om det.

Der falder dom i sagen d. 18. juni.
 


Nyhedsoverblik