Dramatisk redningsaktion: Flere rådyr fanget på isen

Vestsjællands Brandvæsen rykkede ud til Munke Bjergby nær Sorø i morges, hvor fire-fem rådyr var gået gennem isen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bo Sebens, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen, måtte ringe efter assistance i morges, da fire-fem rådyr var faldet gennem isen på en sø beliggende ved Munke Bjergby nær Sorø. 

quote Da vi kommer ned til søen kan vi se, at to af rådyrene allerede havde givet op

Bo Sebens, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen

Mudder og smat gjorde det besværligt for redderne at komme ned til søen og afstanden på næsten 200 meter fra bredden og ud til rådyrene gjorde redningsindsatsen yderst problematisk.

- Vi havde meget svært ved at komme derud. Afstanden ud til dyrene er noget større end vi havde fået oplyst. Der er is på søen, men den er desværre ikke stærk nok til at kunne bære os, så vi skal bryde isen hele vejen, hvilket fysisk er meget hårdt, siger indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen, Bo Sebens.

Bo Sebens ringede efter hjælp fra stationen, som kom til undsætning med ekstra redningsudstyr. De fik blandt andet en isflåde, som er to pontoner med et net spændt imellem, ned til søen. Isen var dog ikke stærk nok til at bære både isflåde og reddere. 

Det er ikke unormalt, at dyr går ud på isen og falder igennem.
Det er ikke unormalt, at dyr går ud på isen og falder igennem. Foto: Lind Foto
Læs også
Hest faldt i Susåen: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende
Læs også
Hest faldt i Susåen: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

- Da vi kommer ned til søen kan vi se, at to af rådyrene allerede havde givet op. To andre var gået under isen og så lå der en tilbage og rørte sig lidt. Den sidste var død, da vi nåede helt derover, fortæller Bo Sebens.

Måtte tilkalde jæger 

En jæger blev tilkaldt, så han kunne aflive de lidende dyr. Afstanden var dog ikke til nærmeste beboelse var dog ikke lang nok, så han turde ikke skyde ud mod rådyrene.

Da brandvæsenet og jægerne kunne se, at rådyrene var døde, besluttede de ikke at sætte livet på spil, for at få rådyrene ind på land. De lod dyrene ligge i vandet og overlade resten til naturen.

quote Jeg har kollegaer, som for eksempel har oplevet heste, der er gået gennem isen

Bo Sebens, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen

Inden længe vil rådyrene synke til bunds.

- Vi kører ud med det forsæt, at vi skal have tingene til at lykkes, og når det så ikke sker, af den ene eller anden årsag, så er det selvfølgelig rigtig, rigtig ærgerligt, siger Bo Sebens. 

Bo Sebens, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen.
Bo Sebens, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen. Foto: Lind Foto

Det er ikke unormalt, at dyr går ud på isen og falder igennem. Brandvæsenet skelner ikke mellem dyr og mennesker når det gælder tragiske ulykker som den i morges.

- Jeg har kollegaer, som for eksempel har oplevet heste, der er gået gennem isen. Vi har en vis forpligtigelse til at redde både mennesker og dyr, og derfor iværksætter vi det her, siger indsatslederen.

Læs også
Hest reddet op af brønd
Læs også
Hest reddet op af brønd

Nyhedsoverblik