Dramatik i retten - sigtet i stor narkosag blev holdt nede af flere betjente

Mændene er blandt andet sigtet for at have opbevaret 42 kilo hash, der skulle sælges videre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre mænd er blevet varetægtsfængslet frem til den 16. december i en sag om omfattende salg af narko flere steder på Sydsjælland. 

Mændende på henholdsvis 25, 25 og 31 år blev anholdt mandag eftermiddag i en stor razzia på en adresse Mislehøjvej på Jungshoved ved Præstø, hvor Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blandt andet beslaglagde 15 kilo hash og 300 gram kokain.

quote Der var optræk til tumult med den ene af mændene

Ove Groth, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

De er sigtet for at have opbevaret i alt 42 kilo hash, 680 gram kokain og en ukendt mængde amfetamin med henblik på videresalg og for i en kælder på Københavnsvej i Vordingborg at have frihedsberøvet og tæsket en mand, som ifølge politiet skyldte mændende penge. 

De tre mænd kærede rettens afgørelse. 

I alt blev syv personer, en kvinde og seks mænd, anholdt i aktionen. De resterende fire er blevet løsladt igen.

- Når vi kører en kort efterforskning, som vi har gjort i det her tilfælde, har vi på forhånd allerede dannet et indtryk af, hvem der er involveret. Og så er det ikke unaturligt, at der er nogen, der er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger Ove Groth, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der ledede efterforskningen.

Dramatisk grundlovsforhør

Ifølge et vidne, der var til stede i Retten i Nykøbing Falster, foregik grundlovsforhøret i en ophedet stemning, hvor de tre mænd opførte sig meget aggressivt og var udadfarende.

Blandt andet råbte mændene flere ukvemsord mod dommeren, og en af dem spyttede i gulvet og måtte holdes nede af flere betjente. 

- Jeg har ikke hørt det helt så voldsomt fra betjentene. Men der var optræk til tumult med den ene af mændene, siger Ove Groth, som ikke selv var til stede i retten.

Forbindelse til narkohandel i Vordingborg

Politiinspektør Kim KIiver oplyser, at de anholdte personer efter politiets opfattelse har fordelt narkotika til videresalg flere steder på Sydsjælland, blandt andet på en parkeringsplads i Vordingborg. 

Læs også
Storstilet narkohandel foregår ved højlys dag i Vordingborg
Læs også
Storstilet narkohandel foregår ved højlys dag i Vordingborg

TV2 ØST har tidligere offentliggjort optagelser, der dokumenterer køb og salg af narkotika på en offentlig parkeringsplads i Vordingborg. 

Parkeringspladsen ligger på Kildemarksvej og grænser op til Vordingborg Gymnasium, handelskolen ZBC og ungdomsboliger fra Arbejdernes Boligselskab.

VIDEO: Se flere eksempler på, at unge køber og sælger stoffer på en parkeringsplads i Vordingborg.

 

Optagelserne er foretaget over fire måneder, og de viser blandt andet, at handlerne foregår fuldstændig åbenlyst og ved højlys dag.

Det er unge, der både køber og sælger narkotikaen, og politiet mener, at handlerne har forbindelse til rocker- og bandemiljøet.

Ifølge politiet er det ikke usandsynligt, at der sker flere anholdelser i sagen. 


Nyhedsoverblik