Drabssagen fra Sneslev nærmer sig sin afslutning

En 68-årig mand er tiltalt for drabet på sin ekskone i Sneslev Kirke sidste år. Torsdag var sidste retsmøde, før dommen falder fredag formiddag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Om morgenen den 29. december sidste år tog den 40-årige graver ved Sneslev Kirke, Janni Dam Reenberg, på arbejde, som hun plejede. Men hun kom aldrig hjem igen.

Næste morgen blev hun nemlig fundet død af menighedsrådsformanden i graverboligen – dræbt af et knivstik i halsen og liggende i en stor pøl af blod.

Hendes 68-årige eksmand blev anholdt og sigtet i sagen, og i dag er sidste dag i retssagen, før dommen falder i morgen klokken 10.30.

Eksmanden står tiltalt for manddrab efter straffelovens paragraf 237. Han nægter sig skyldig.

Motivet bygger på hævn

Anklagemyndigheden bygger blandt andet deres sag mod eksmanden på, at hans telefon blev registreret på en mast nær kirken, fortæller TV ØSTs journalist i retten. Og motivet er hævn, sagde anklager Kathrine Alsholm i sin procedure torsdag formiddag.

- Hun (Jannie Dam Reenberg, red.) var gået fra ham, og hun havde fået en ny kæreste. Han (tiltalte, red.) siger selv, at han ikke var jaloux, og at han ikke vidste, hun havde fået en ny kæreste. Men hans venner siger, at han var meget optaget af det, sagde hun blandt andet.

Tidligere i sagen er det også kommet frem, at Jannie Dam Reenbergs datter var utryg ved eksmanden og flyttede hjemmefra, fordi hun ikke brød sig om at bo i samme hus som ham. Også det blev hevet frem i anklagerens procedure.

- Hun (datteren, red.) er utryg over tiltaltes adfærd, der er blevet ændret. Og Jannie (dræbte, red.) er så bange for ham, at hun ikke engang kan holde på en cigaret, fordi hun ryster så meget. Hun vil også godt have at børnene får kærestens telefonnummer, hvis nu der sker noget, sagde anklageren.

Ikke nok tekniske spor

Ifølge den tiltalte brød han og Jannie Dam Reenberg med hinanden to uger, før hun blev fundet dræbt mellem jul og nytår. Efter bruddet flyttede graveren hen til sin nye kæreste, men eksmanden var ikke jaloux, slog forsvarer Thorkild Høyer fast i sin procedure.

- Har tiltalte et motiv? Det synes jeg ikke. Han var ked af bruddet, og det var naturligt. Men han var stille og ked af det, han var ikke jaloux, vred eller hævntørstig. Det er der flere vidner, der har fortalt. Han har sagt til et vidne: ”Det eneste, jeg håber, er, at hun får det godt”, sagde forsvareren.

Forsvareren mener, at den tiltalte skal frifindes, for ifølge ham er der ikke tilstrækkeligt med beviser på, at eksmanden slog Jannie Dam Reenberg ihjel.

- Der skal mere til at dømme nogen end nogle teleoplysninger, vi ikke kan forstå. Der blev ikke fundet DNA-spor, der kan henføres til Jannie, og der er ikke blodspor på tiltalte eller i hans hjem eller i hans bil eller på hans tøj. Især er det usandsynligt, når man ser, hvor meget blod der var, sluttede Thorkild Høyer.

Nævningene voterer nu på skyldsspørgsmålet frem til fredag formiddag klokken 10.30.

Manddrab efter paragraf 237 kan straffes med mellem fem års fængsel og fængsel på livstid.


Nyhedsoverblik