Drabsefterforsker fjernet fra Emilie Meng-sagen

Anklager om brud på tavshedspligten betyder, at drabsefterforsker Jens Møller Jensen er fjernet fra sagen om drabet på Emilie Meng fra Korsør

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Drabsefterforsker Jens Møller Jensen er fjernet fra sagen om det uopklarede drab på Emilie Meng fra Korsør.

Det sker efter anklager om brud på tavshedspligten, fortæller Mai-Britt Storm Thygesen, der er bistandsadvokat for de pårørende til Emilie Meng, til BT.

- Jens Møller Jensen skulle stå i spidsen for den gruppe, der skulle efterforske sagen påny, men han blev taget af sagen, da hans bog udkom, siger Mai-Britt Storm Thygesen til BT.

I sommer blev Jens Møller Jensen udpeget af Rigspolitiet til at indgå i en særlig gruppe af efterforskere, der skulle endevende den uopklarede sag om drabet på Emilie Meng.

Læs også
Emilie Meng-sagen dag for dag
Læs også
Emilie Meng-sagen dag for dag

Sagen nåede op på øverste politisk niveau, da Emilie Mengs familie i maj sendte et brev til justitsminister Søren Pape Poulsen (K). I brevet klagede de over mangelfuld efterforskning og over politiets kommunikation med familien.

Brev førte til møde med justitsministeren

Brevet førte efterfølgende til et møde mellem forældrene og justitsministeren. Senere nedsatte Rigspolitiet en ny efterforskningsgruppe af erfarne politifolk, der skulle gennemgå sagens materiale. Gruppen indledte sit arbejde den 28. august.

Artiklen fortsætter under billedet.

Emilie Meng forsvandt efter en bytur i Slagelse den 10. juli 2016. Hun blev sidst set klokken fire om morgenen på Korsør Station. Efter flere måneders eftersøgning blev hun fundet død juleaftensdag i en sø ved Regnemarks Bakke.
Emilie Meng forsvandt efter en bytur i Slagelse den 10. juli 2016. Hun blev sidst set klokken fire om morgenen på Korsør Station. Efter flere måneders eftersøgning blev hun fundet død juleaftensdag i en sø ved Regnemarks Bakke. Foto: Frederik Racher

Her blev Jens Møller Jensen ifølge BT udpeget til at varetage kontakten med familien, men efter at have sat sig ind i sagen og holdt møder med bistandsadvokaten, blev han fjernet fra sagen.

emilie-meng.jpg
Læs også
Få måneder efter fundet af den dræbte Emilie Meng bad politiet eksperter om hjælp
emilie-meng.jpg
Læs også
Få måneder efter fundet af den dræbte Emilie Meng bad politiet eksperter om hjælp

Det skete, da hans bog Opklaret udkom. I bogen fortæller Jens Møller Jensen om arbejdet med en række sager, blandt andet om sagen med den svenske journalist Kim Wall.

Ingen kommentar

Bogen gjorde dog drabsefterforskeren upopulær i politiledelsen, og Rigspolitiet meldte ham til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) for muligt brud på sin tavshedspligt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Flere borgere i Korsør mødtes i juli 2017 for at mindes Emilie Meng et år efter, hun forsvandt.
Flere borgere i Korsør mødtes i juli 2017 for at mindes Emilie Meng et år efter, hun forsvandt. Foto: Morten Bøgh

Derfor blev Jens Møller Jensen taget af Emilie Meng-sagen. I stedet er det nu drabschef i Vestegnens Politi, Charlotte Skovby, der har kontakt til familien.

Finn Petersen
Læs også
Finn var mistænkt for at kidnappe Emilie Meng: Nu fortæller han sin historie
Finn Petersen
Læs også
Finn var mistænkt for at kidnappe Emilie Meng: Nu fortæller han sin historie

Hverken Jens Møller Jensen eller Charlotte Skovby har ønsket at kommentere sagen over for BT. Rigspolitiet har heller ingen kommentarer til sagen.


Nyhedsoverblik