Peter Madsen har flyttet fængsel efter overfald

Peter Madsen får efter et overfald lov at flytte til et andet fængsel. Foto: Joi Ito, Flickr (https://www.flickr.com/photos/joi/5183397101/in/photostream/)

Drabsdømte Peter Madsen er blevet forflyttet fra Storstrøm Fængsel på Falster.

Den drabsdømte Peter Madsen er blevet forflyttet fra Storstrøm Fængsel på Falster til Herstedvester i Albertslund for at afsone sin livstidsdom for drabet på journalisten Kim Wall.

Det oplyser hans forsvarsadvokat, Betina Hald Engmark, til Ekstra Bladet.

- Han er rykket til Herstedvester, siger hun til avisen.

Hald Engmark ønsker ikke at uddybe over for Ekstra Bladet, hvornår Madsen blev flyttet til Herstedvester Fængsel, som ligger i Albertslund.

Hun fortæller dog, at hendes klient længe har ønsket at bliver flyttet.

Slået af medindsat

Det var 8. august, at den drabsdømte blev overfaldet af en 18-årig medindsat. Medfangen slog ham i ansigtet, så Madsen fik skader og kortvarigt måtte til behandling på hospitalet.

Anklageskriftet mod den unge medindsatte er endnu ikke lavet, og sagen er ikke berammet i retten, skriver Ekstra Bladet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderede sagen til at være i den forholdsvis milde ende. Ved grove overfald vil anklagemyndigheden ifølge Ritzau normalt kræve overfaldsmanden varetægtsfængslet, men det skete ikke i forbindelse med overfaldet på Peter Madsen.

Læs også Drabsdømte Peter Madsen overfaldet i fængslet

Peter Madsen blev tidligere på året kendt skyldig i og idømt fængsel på livstid for at have mishandlet og dræbt den svenske journalist Kim Wall i august sidste år.

Han nægtede sig skyldig i drabet, men han valgte at acceptere rettens afgørelse om skyldsspørgsmålet. Til gengæld har han anket straffens længe. Den vil han have sat ned.

Ankesagen begynder i Østre Landsret 5. september.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App