Dømt til udvisning: 34-årig mand sexkrænkede kærestens børnebørn

En 34-årig mand fra Ringsted skal i fængsel og vil senere blive udvist af Danmark, efter han onsdag blev dømt for at sexkrænke to piger på ni og 11 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Retten i Roskilde har onsdag dømt en 34-årig mand fra Ringsted skyldig i at have blottet sig for sin daværende kærestes børnebørn, og at have taget krænkende på dem.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Overgrebene fandt ifølge politiet sted i sommeren og efteråret 2018, indtil pigerne til sidst tog mod til sig og fortalte andre om hændelserne.

- Der har ikke været samleje med pigerne. Krænkelserne har fundet sted på andre måder, siger anklageren i sagen, Randi Tvile, kort efter dommen blev afsagt.

Idømt fængselstraf og udvisning

Den 34-årige mand blev idømt 15 måneders fængsel for krænkelserne, og vil herefter blive udvist af Danmark i seks år. Det sker, fordi han ikke er født i Danmark, men først kom hertil som barn.

- Jeg er meget glad for at retten også troede på de to pigers forklaringer og kendte ham skyldig i samtlige forhold. At de også vælger at udvise ham, sender et meget klart signal om, at sager af denne karakter bliver der set på med stor alvor af retten, siger Randi Tvile.

Den 34-årige var tiltalt for i alt otte forhold, men nægtede sig skyldig i dem alle. Beviser - blandt andet i form af videoafhøringer af de to krænkede piger - overbeviste dog retten om hans skyld.

Han ankede på stedet dommen til Østre Landsret, men indledte alligevel straks sin afsoning af fængselsstraffen.


Nyhedsoverblik