DMI varsler om skybrud og voldsomt vejr - træ vælter ned over kørebane

På Københavnsvej ved Vordingborg væltede et træ ned over kørebanen. Ingen personer kom dog til skade ved episoden. Foto: Per Rasmussen

DMI varsler om risiko for skybrud og torden flere steder i regionen.

Det bulder og brager rundt omkring på Sjælland og øerne.

DMI varsler nu også om lokale skybrud og torden frem til klokken 19.00. Varslet gælder for Slagelse, Sorø, Ringsted, Faxe, Næstved, Vordingborg, Lolland og Guldborgsund kommuner.

Ifølge DMI skyldes det den varme og ustabile luft over Danmark, som særligt over denne del af landet har givet en del kraftige regn- og tordenbyger.

Artiklen fortsætter under kortet.

De store mængder regn og kraftige vindstød har allerede givet problemer flere steder. På Københavnsvej ved Vordingborg væltede et træ ned over kørebanen. Ingen personer kom dog til skade ved episoden.

I Bårse er beredskabet desuden blevet kaldt ud til en kælder, hvor der strømmer vand op.

Aftager i løbet af aftenen

DMI oplyser, at der kan komme skybrud med 15-25 millimeter regn på en halv time. Bygernes intensitet forventes at aftale i intensitet i løbet af aftenen.

Artiklen fortsætter under billedet.

På Københavnsvej ved Vordingborg væltede et træ ned over kørebanen. Ingen personer kom dog til skade ved episoden.

Vejrtjenesten opfordrer til, at man tilpasser kørselshastigheden til sigtbarheden og at man ikke skal køre ud i vand, hvor man ikke kan se dybden.

- Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig, lyder det fra DMI.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App