Her truer torden og skybrud i dag

Arkivfoto. Foto: TV2 ØST

Der kan komme voldsomt vejr torsdag eftermiddag, hvor nogle hidsige tordenbyger skal passere vores region.

Bliv indendøre, når det går løs.

Sådan kan en advarsel om uvejr fra DMI genfortælles kort. De advarer om risiko for torden, skybrud, hagl og hårde vindstød over størstedelen af vores region fra klokken 15 til 20 torsdag. Varslet gælder i Stevns Kommune fra klokken 17.30 til 21.00.

Der er tale om et såkaldt kategori 1 varsel, der handler om risiko for voldsomt vejr.

Advarslen gælder for hele Sydsjælland og øerne, Midtsjælland, Det sydøstlige sjælland og Vestsjælland.

DMI advarer om skybrud, hvor der kan falde mellem 15 og 25 milimeter regn på en halv time, og hvor der samtidig kan komme hagl og kraftige vindstød mellem 15 og 20 meter i sekundet. Det svarer til vindstød af kulingstyrke.

DMI advarer om, at der er risiko for oversvømmelse i lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter, og de opfordrer alle til at sænke hastigheden og ikke køre ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden.

De opfordrer samtidig boligejere til at tjekke tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær boligen, og naturligvis at lukke døre og vinduer mens det regner. Derudover skal man ikke søge ly under træer og undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder.

DMIs vagtchef Martin Lindberg skriver i en meddelelse på DMI.dk, at bygerne vil bevæge sig fra syd mod nord med en hastighed på omkring 50 kilometer i timen.

Artiklen er opdateret

Artiklen er opdateret efter Stevns blev omfattet af varslet.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App