DMI advarer: Kraftig regn og torden kan ramme vores region

Der kan være en større omgang regnvejr på vej mod vores region, advarer DMI. Det kan blive farligt torsdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er risiko for både voldsom regn, torden og skybrud over vores region torsdag aften.

Det oplyser DMI, der har udsendt en risikomelding om vejret, der især mellem klokken 21.00 og midnat kan blive voldsomt.

- Vi har en forventning om, at der nogle steder kan falde meget vand. Det er et heftigt uvejr, men det bevæger sig meget hurtigt ind over jeres region, siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

Der er tale om en regnfront, der skal passere vores område, og det kan kaste megen regn af sig på sin vej hen over regionen.

- Det er svært at sige præcist hvor det vil regne, og hvor det ikke vil give så meget. Samtidig kan det være svært at forudsige tordenvejret og den blæst, som det typisk vil have med sig, siger meteorologen til TV ØST.

Hun oplyser, at man nogle steder måske næsten ikke vil nå at opdage uvejret, før det er drevet over igen. Andre steder - især hvor der er hård lerjord, kan det udløse oversvømmelser.

Uvejret, som DMI forventer det ser ud torsdag aften klokken 23.00.
Uvejret, som DMI forventer det ser ud torsdag aften klokken 23.00. Foto: DMI

Gælder hele regionen

Meldingen gælder i vores område Vest- og Sydsjælland, Lolland og Falster. Også blandt andet København og Nordsjælland er med på DMIs liste over risiko.

DMI oplyser, at der kan stedvis falde mellem 25 og 35 millimeter regn på seks timer og at der desuden er risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter på 30 minutter.

Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter og nedsat sigtbarhed, oplyser DMI.

 


Nyhedsoverblik