Disse tre sager kan afgøre valget i Vordingborg Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Vordingborg Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Vordingborg Kommune.

TV ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og splitter politikerne.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager kan afgøre valget

  • Kampen om borgmesterposten ligner en åben kamp. Den mangeårige politiker og stemmesluger Knud Larsen (V) valgte tidligere i år at trække sig som borgmester og overdrage posten til den yngre partikollega Michael Seiding Larsen. Flere andre stemmeslugere fra sidste valg er heller ikke med, og der er lagt op til en præsidentvalgkamp mellem nuværende borgmester Michael Seiding Larsen og den socialdemokratiske borgmesterkandidat Mikael Smed.
     
  • Borgmester Michael Seiding Larsen (V) måtte tidligere i år tage et kontroversielt spareforslag af plakaten, der blandt andet handlede om at skære på antallet af SOSU-kræfter ved kun at tilbyde de ældre borgere at kunne komme op ad sengen en gang i døgnet. Forslaget blev dog droppet, men debatten om ældreområdet fylder stadig meget.
     
  • Skoleområdet er et varmt valgtema. Vordingborg har landets niende dårligste kassebeholdning, og selvom kommunen i år har fået 28 millioner kroner i udligning, så er der skåret ind til benet på områder som netop børn og unge. De mange millioner kroner i udligningsordningen kunne ikke samle byrådet, som bokser med at blive enige om skoleområdet. Gåsetårnskolen i Vordingborg står til at miste 14 lærere til næste år, mens mønboerne savner flere lærerkræfter på øen.

 


Nyhedsoverblik