Disse tre sager kan afgøre valget i Ringsted Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Ringsted Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Ringsted Kommune.

TV ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og splitter politikerne.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den 21. november.

DISSE TRE SAGER KAN AFGØRE VALGET:

  • Torvet i Ringsted bliver et centralt tema ved valget. I første omgang var det planen at gøre torvet bilfrit. Men det blev lavet om, og efter det alligevel blev vedtaget at lade bilerne køre over torvet, har Socialdemokratiet trukket sig fra aftalen. Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har desuden meldt ud, at de ikke bakker op om det milliondyre fornyelsesprojekt.
     
  • Debatten om torvet i Ringsted har desuden affødt en større diskussion om kommunes økonomiske prioritering. Flere byrådspolitikere mener, at der er mere brug for penge til varme hænder og nye bygninger. Især renoveringer af folkeskoler er kommet på agendaen, efter gulvet på en skole i Benløse risikerede at styrte sammen.
     
  • Det møder hård kritik fra erhvervslivet, når man som virksomhed i Ringsted Kommune skal betale dækningsafgift, mens virksomheder i mange andre kommuner går fri. Og selvom nye virksomheder de seneste år har etableret sig i kommunen, er afgiften stadig en torn i øjet på erhvervslivet.

Nyhedsoverblik