Disse tre sager kan afgøre valget i Kalundborg Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Kalundborg Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Kalundborg Kommune.

TV ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og splitter politikerne.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager kan afgøre valget

  • Det trækker op til en klassisk konfrontation mellem de blå og røde i Kalundborg Kommune, hvor nuværende borgmester Martin Damm (V) kan blive sin egen værste fjende, selvom de fem borgerlige partier alle peger på netop Martin Damm som borgmester. Men borgmesterens andet arbejde som formand for Kommunernes Landsforening kan svække hans chancer for genvalg.
     
  • Rundt omkring i kommunen stiller utilfredse borgere spørgsmålstegn ved en udvidelse af Kalundborg Havn til cirka 200 millioner kroner. Udvidelsen ventes at tilføre havnen 330.000 ekstra kvadratmeter med 500 meter kaj og 15 meter vanddybde til udvikling af erhverv og nye arbejdspladser. Men hele projektet puster til en større omegnskritik om, hvorvidt alt skal ligge i Kalundborg. 
     
  • Debatten om børn med særlige behov som ADHD og autisme, der undervises i den almindelige folkeskole, blussede op i december 2016. Her kritiserede en stor gruppe utilfredse forældre og pårørendeorganisationen Bedre Psykiatri inklusionen i Kalundborg Kommune, fordi skolerne ifølge dem var blevet til opbevaringssteder for psykisk syge børn. 

Nyhedsoverblik