Disse tre sager kan afgøre valget i Guldborgsund Kommune

Få overblikket over de vigtigste, politiske sager i Guldborgsund Kommune lige her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kommunalvalget er i fuld gang, og inden længe skal du være med til at beslutte, hvem der bliver valgt ind i byrådet i Guldborgsund Kommune.

TV ØST har samlet tre sager, der diskuteres højlydt og splitter politikerne.

Sagerne kan måske være med til at afgøre, hvor du skal sætte dit kryds på valgdagen den 21. november.

Disse tre sager kan afgøre valget

  • Kampen om borgmesterkæden kommer efter alt at dømme til at stå mellem den nuværende borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten og Dansk Folkepartis René Christensen. Flere gange har Dansk Folkeparti sammen med Socialdemokratiet udnyttet deres flertal udenom borgmesteren og hans lokalliste. Spørgsmålet er, hvem der egentlig har magten i kommunen?
     
  • Fronterne mellem Guldborgsundlisten på den ene side og Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet på den anden side bliver især trukket op på spørgsmålet om kernevelfærd. Hos Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet slår man på, at der er blevet skåret for meget i velfærden. Men det afviser borgmesteren og Guldborgsundlisten, der mener, at velfærden skal gå hånd i hånd med lokale investeringer som byggeprojekter, der kan skabe vækst.
     
  • Fylder Nykøbing Falster for meget? Siden kommunesammenlægningen i 2007, hvor Guldborgsund Kommune voksede frem af seks kommuner fra både Lolland og Falster, har spørgsmålet fyldt en del. Debatten om land og by blussede især op i forbindelse med diskussionen om, hvorvidt der skal bygges en ny sportshal i Sakskøbing på Lolland. Nu blusser den op igen.

 


Nyhedsoverblik