Diskussion om pension splitter Venstre: Lokal politiker vil sende ufaglærte tidligt på pension

Mens der tegner sig et flertal udenom regeringen i spørgsmålet om pensionsalder, er dele af Venstres bagland nu også med på ideen om tidlig pension til dem, der har arbejdet længst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Diskussionen om, hvor gamle vi skal være, før vi må gå på pension har fyldt meget i den offentlige debat. Mens der er på Christiansborg tegner sig et flertal for en mindre ændring har diskussion nu også spredt sig til Venstre, skriver Avisen.dk.

De har i en rundspørge spurgt 852 byrådspolitikere fra hele landet, om pensionsalderen skal være afhængig af, hvor længe man har været på arbejdsmarkedet – og her svarer 55 procent af Venstres byrådspolitikere ja, skriver avisen.

En af de Venstre-byrådspolitikere, der støtter det socialdemokratiske forslag, er Elmer Jacobsen, der sidder i Næstved Byråd.

- En knægt, der er startet som 16-årig med at slæbe tagplader i al slags vejr, når sgu at betale skat mange gange, før ham der først træder ind på arbejdsmarkedet som 30-årig, siger landmand Elmer Jacobsen til avisen.

Så sent som tirsdag blev sagen aktuel, da Dansk Folkeparti meldte sig klar til at støtte socialdemokraternes forslag, og der dermed dannede sig et alternativ flertal udenom regeringen i spørgsmålet.


Nyhedsoverblik