Diskotek lokkede unge under 18 år med alkohol

Diskoteket Dr. Emils på Falster betaler en bøde på 25.000 kroner, efter stedet blev politianmeldt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kendte diskotek Dr. Emils i Marielyst på det sydlige Falster har betalt en bøde på 25.000 kroner, efter selskabet blev politianmeldt sidste år for at lokke unge under 18 år med alkohol.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden.

quote De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere

Christina Toftegaard Nielsen, forbrugerombudsmand

Dr. Emils lagde sidste år et opslag op på Facebook om et arrangement på diskoteket. Opslaget indeholdt to film med billeder af unge samt omtale af alkohol.

I opslaget stod der +16 (med mindre du er 15, og har sidste skoledag). Derfor vurderede Forbrugerombudsmanden, at målgruppen for arrangementerne også var 15-17-årige.

udklip.jpg
Læs også
To lokale diskoteker anmeldt for at reklamere til unge under 18
udklip.jpg
Læs også
To lokale diskoteker anmeldt for at reklamere til unge under 18

Stedet blev politianmeldt i juli 2018 efter en rapport fra Alkohol & Samfund viste, at flere danske diskoteker overtræder markedsføringsloven, fordi de reklamerer med alkohol til unge under 18 år.

Diskotek vedkender sig ansvaret

Alle former for omtale af alkohol er ifølge Forbrugerombudsmanden forbudt, hvis en reklame retter sig mod unge under 18 år.

Forbuddet gælder både, hvis hensigten er at markedsføre alkohol, og hvis alkohol bliver brugt som virkemiddel til at sælge andre produkter som for eksempel at tiltrække unge under 18 år til et diskotek.

Markedsføringsloven

11, stk. 2: Handelspraksis rettet mod børn og unge under 18 år må ikke indeholde omtale af, billeder af eller henvisninger til rusmidler, herunder alkohol.

 

 

Kilde: Forbrugerombudsmanden.

- Det er ulovligt at rette reklamer med alkohol mod unge under 18 år. De udgør en gruppe af særligt sårbare forbrugere og har i højere grad end voksne behov for at blive beskyttet mod eksponering for alkoholreklamer, udtaler forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

skumsex.jpg
Læs også
Sex på dansegulvet
skumsex.jpg
Læs også
Sex på dansegulvet

Diskoteket har et strafansvar, selvom det ikke udskænker alkohol til mindreårige, fordi det er selve markedsføringen af alkohol til personer under 18 år, der er ulovlig.

Det var en misforståelse

Da sagen kom frem, talte Lolland-Falsters Folketidende med Timo Sander, som var direktør for Dr. Emils i 2017, og han undrede sig over, at politianmeldelsen kom så længe efter.

- Det er meget længe siden, og vi rettede ind med det samme, da vi blev gjort opmærksom på fejlen. Faktisk var det en misforståelse. Formuleringen i vores opslag handlede om fri fadøl i den første time, men det var aldrig meningen, at det var til unge under 18 år. Det er slet ikke noget, vi har lyst til at være med til, sagde Timo Sander.

doggystyle.transfer.consolidated.011.jpg
Læs også
Populær ungdomsserie om druk og hurtig kærlighed vender tilbage - nu søger de statister
doggystyle.transfer.consolidated.011.jpg
Læs også
Populær ungdomsserie om druk og hurtig kærlighed vender tilbage - nu søger de statister

Dr. Emils Laboratorium skiftede ejer i januar i år.

Sagen er nu afsluttet, efter Dr. Emils har vedkendt sig ansvaret og accepteret at betale en bøde på 25.000 kroner


Nyhedsoverblik