Direktør for Næstved Havn afskediget

Næstved Havn skal forvandles til en helt ny levende bydel, og der skal nye øjne til. Derfor er Næstved Havns direktør afskediget efter 15 år i virksomheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En smuk bydel, der skal støtte og løfte hele Næstved By. Et sted, hvor folk går tur med barnevognen. Hvor nogle løber en tur, mens andre er ude på Kanalen i båd eller kajak. Nogle sidder på en cafe og nyder solen og vandet. Folk går på arbejde, og nogle bor der, helt som man kender det fra mange havnebyer i hele Europa.

quote For at få havnen videre på en god måde, så vurderer vi, at der skal nye øjne på nogle ting

Kristian Skov-Andersen (V), formand for havnens bestyrelse.

Sådan lyder Næstved Byråds visioner om at skabe en ny bydel, der hvor der i dag er erhvervshavn i midten af Næstved.

Men planerne skal ske i samarbejde med en ny direktør, for den nuværende direktør for havnen, Jesper Møller Petersen, fratræder efter aftale med havnens bestyrelse. Jesper Møller Petersen blev havnechef i 2004 og har siden 2012 været direktør.

Artiklen fortsættes under billedet

Sådan ser drømmen om Næstveds nye havn ud. Der skal være boliger, erhverv og masser af liv. 
Sådan ser drømmen om Næstveds nye havn ud. Der skal være boliger, erhverv og masser af liv. 

- Næstved Havn står med store udfordringer foran sig, og vi vurderer, at Jesper Møller Petersen har gjort det godt i mange år. Men for at få havnen videre på en god måde, så vurderer vi, at der skal nye øjne på nogle ting, siger Kristian Skov-Andersen (V), der er formand for havnens bestyrelse.

quote At være direktør er jo ikke nødvendigvis nogen livstidsstilling

Kristian Skov-Andersen (V), formand for havnens bestyrelse.

- Når man har været i samme job i mange år, så kommer man til at hænge fast i nogle sager undervejs, og så kan det være svært at være den rigtige til at se det næste udviklingstræk, siger han til TV ØST.

Artiklen fortsættes under billedet. 

Visionerne for en helt ny bydel på Næstveds havnearealer er store, derfor skal der nye øjne og nye kompetencer til, mener Kristian Skov-Andersen (V), formand for Næstved Havns bestyrelse.
Visionerne for en helt ny bydel på Næstveds havnearealer er store, derfor skal der nye øjne og nye kompetencer til, mener Kristian Skov-Andersen (V), formand for Næstved Havns bestyrelse.

- At være direktør er jo ikke nødvendigvis nogen livstidsstilling. Det er ikke sådan, at jeg vil fremhæve nogle enkelte eksempler som værende problematiske, det er blot en overordnet betragtning af, at Næstved Havn overordnet ønsker en forandring på ledelsesposten, og det har vi så taget hul på nu, uddyber han.

Efterlyser ideer fra borgerne

Planerne for Næstved Havn er at rykke erhvervshavnen ud til en helt ny havn ved Ydernæs tæt på det sted, hvor Kanalen i Næstved munder ud ved Karrebæk Fjord. I dag ligger erhvervshavnen helt inde i Næstved by og mellem 200 og 300 skibe lægger fra og til om året. 

Artiklen fortsættes under billedet. 

Det er planen at erhvervshavnen skal ud af Næstved Bymidte og i stedet skal der blandt andet bygges boliger i området. 
Det er planen at erhvervshavnen skal ud af Næstved Bymidte og i stedet skal der blandt andet bygges boliger i området.  Foto: Næstved kommune

I forbindelse med det nye udviklingsforløb har Næstved Kommune netop åbnet en såkaldt havnebutik ved Boderne. Formålet med butikken er at inddrage borgerne og få deres ideer til den nye bydel i spil.

I havnebutikken kan man se en udstilling om Næstved Havns historie, og der er mulighed for at se billeder af planerne for området og selv komme med ideer. Havnebutikken har åbent alle hverdage og den første lørdag i hver måned fra kl. 10-15 til og med maj, hvor der bliver truffet politisk beslutning om det videre arbejde med Næstved Havn.

Næstved Kommune vil gerne have borgerne til at komme med ideer til den nye bydel på havnen. De opfordrer borgerne til at kigge forbi havnebutikken, der er åbent frem til maj.
Næstved Kommune vil gerne have borgerne til at komme med ideer til den nye bydel på havnen. De opfordrer borgerne til at kigge forbi havnebutikken, der er åbent frem til maj. Foto: Næstved kommune

Nyhedsoverblik