Direktør chokeret - mand sigtet for at befamle små piger i Lalandia

Lalandia-direktør kalder sagen meget trist. Politiet frygter, at manden kan have befølt flere badegæster end først antaget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Lalandia i Rødby er ramt af en trist sag, hvor en 40-årig mand indtil videre er sigtet for at have gramset på fire badegæster.

Sagen ægrer Jan Harrit, administrerende direktør hos Lalandia.

quote Vi skal undersøge, om han har taget billeder af nogle børn i badetøj

Jesper Andersen Sieck, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Det er en meget trist sag. Når familierne kommer og besøger os, skal de have en sjov og en tryg oplevelse, og det er meget trist, at nogle enkelte voksne ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Derfor tager vi det meget alvorligt, når der sker sådan noget, siger Jan Harrit, administrerende direktør ved Lalandia.

Manden er sigtet for at have befølt tre piger på henholdsvis otte, 11 og 12 år samt en 20-årig kvinde. Det skete ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi onsdag og torsdag i den forgangne uge.

Tilbageholdt af personalet

Det var en badegæst, som torsdag slog alarm til personalet, der tilbageholdt manden, indtil politiet ankom til stedet.

- Når vi får identificeret en gæst, som har følt på andre gæster eller på anden måde krænket dem, så forsøger vi at få fat på vedkommende. Derefter tilbageholder vi gæsten, mens vi kontakter politiet, siger Jan Harrit.

Lalandia
Læs også
Mand anholdt for at gramse på små piger i Lalandia
Lalandia
Læs også
Mand anholdt for at gramse på små piger i Lalandia

Den 40-årig mand blev afhørt af politiet på stedet og løsladt igen klokken 21.49.

I første omgang oplyste politiet, at han kom fra Thisted. Nu viser det sig dog, at manden bor på Asylcenter Avnstrup ved Hvalsø og stammer Iran. Derfor skal Røde Kors, som driver asylcenteret, lave en indberetning af manden.

quote Hvis gæsten ikke kan opføre sig ordentligt, så er gæsten ikke velkommen hos os

Jan Harrit, administrerende direktør hos Lalandia

Mandens mobiltelefon blev desuden beslaglagt og skal undersøges nærmere af politiets teknikere.

- Vi skal undersøge, om han har taget billeder af nogle børn i badetøj, og man er selvfølgelig interesseret i at bekræfte hans adfærd i, hvad der ellers kan være på hans telefon, siger Jesper Andersen Sieck, fungerende politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Risikerer livsvarig karantæne

Hvis det viser sig, at den 40-årige har fotograferet eller filmet andre badegæster i badelandet, kan han ifølge Lalandias administrerende direktør risikere at få en livsvarig karantæne.

quote Vi har det indtryk af, at han har været om sig

Jesper Andersen Sieck, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Hvis der er nogen, som ikke opfører sig ordentligt, kan de få karantæne. I alvorlige tilfælde kan det ende i polititilhold, så man ikke må nærme sig stedet. Men generelt er vores holdning sådan, at hvis gæsten ikke kan opføre sig ordentligt, så er gæsten ikke velkommen hos os, siger Jan Harrit og tilføjer:

Lalandia
Læs også
Mand sigtet for at gramse på 11-årig pige i Lalandia - politiet frygter omfanget af sager
Lalandia
Læs også
Mand sigtet for at gramse på 11-årig pige i Lalandia - politiet frygter omfanget af sager

- Vi har altid haft procedurer på området. Man må ikke filme inde i vores vandland, man må kun tage et billede af sin nærmeste familie – ikke gå rundt og optage noget på sin mobiltelefon. Ligeledes har vi nultolerance, hvis nogen ikke holder fingrene fra sig selv.

Frygter flere sager

Politiet frygter, at manden kan have befølt flere badegæster end først antaget, og derfor opfordrer de folk til at kontakte politiet, hvis man har oplysninger i sagen.

- Vi har det indtryk af, at han har været om sig, siger Jesper Andersen Sieck og fortsætter

- Derfor vil vi meget gerne høre fra andre, for det lyder som om, han først har fået en advarsel om, at han skulle opføre sig ordentligt, uden at man har kendt omfanget. Men da man i virkeligheden finder ud af, hvad han går og laver, så kommer der mere og mere frem.

110326_lalandia_flag.jpg
Læs også
Filmede børn i Lalandia - 44-årig mand idømt halvandet års fængsel
110326_lalandia_flag.jpg
Læs også
Filmede børn i Lalandia - 44-årig mand idømt halvandet års fængsel

Politiet mangler stadig at høre fra forældrene til pigerne på otte og 12 år. De stammer ifølge politiet fra Helsingør. Den 20-årige kvinde har heller ikke henvendt sig til politiet, som opfordrer hende til at kontakte dem.

Manden er ifølge politiet ikke tidligere straffet for blufærdighedskrænkelse, men han har tidligere været indblandet i flere voldsepisoder – dog uden at blive sigtet.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4


Nyhedsoverblik