DGI lokker 10.000 drenge til at dyrke gymnastik

Mange drenge stopper med at dyrke gymnastik, når de fylder 12 år. Det vil DGI nu forsøge at lave om på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der skal sættets en stopper for den medlemsflugt, som landets gymnastikforeninger oplever, når drengene i foreningerne fylder 12 år.

I stedet for trampoliner og fejesving kaster drengene sig i stedet over fodbold, håndbold eller computerspil.

quote Der kan faktisk godt være noget vildskab, leg og god drengeenergi

Marcus Banck-Petersen, teamleder og gymnast på DGI Verdensholdet

Derfor forsøger Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger, DGI, i et storstilet projekt over to uger at lokke 10.000 unge drenge til at begynde til gymnastik.

Tiltaget 10.000 på ti dage er en del af DGI’s drengesatsning, hvor 30 instruktører vil udfordre drengene til at bruge deres krop på nye måder over ti dage i uge 34 og 35. 

- Vi vil rigtig gerne have flere drenge, og vi har hold, der henvender sig til drenge, og vi vil rigtig gerne have flere drenge ind på vores springhold, siger Trine Birkmose, der er formand for Høng Gymnastikforening.

Læs også
Ditte har trænet flere generationer i gymnastik – rammer stort jubilæum
Læs også
Ditte har trænet flere generationer i gymnastik – rammer stort jubilæum

Den nordvestsjællandske gymnastikforening havde derfor besøg af projektet mandag, hvor drenge fra 0. til 3. klasse kunne prøve kræfter med gymnastikken. Især trampolinen var et hit hos drengene.

- Vi laver meget gymnastik og mange seje tricks, og så bliver man fuldstændig svedig, siger Topper D. Bremholm, som går i 1. klasse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Topper D. Bremholm, 1. klasse.
Topper D. Bremholm, 1. klasse. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Hvis man laver et fedt trick, så skal man give hinanden highfive, tilføjer Caspian Rønnebæk, der lige er begyndt i skolen og går til fodbold og svømning i fritiden.

Kunne du tænke dig at begynde til gymnastik?

- Ja, fordi det er ret sjovt, svarer han.

Hård kamp om drengene

Det var dog ikke alle, som blev lokket af trampolinen.

For selvom Frederik Rosenfeldt Christensen fra 3. klasse, som både går til fodbold og håndbold i fritiden, nød dagen i gymnastiksalen, så overvejer han ikke at begynde til endnu en sport.

- Nej, fordi jeg er blevet virkelig god som målmand på mit hold, og så synes jeg, det er synd, hvis jeg forlader dem, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Kampen om drengene er hård mellem sportsklubberne, derfor er det nogle af landets bedste gymnastikinstruktører, som rejser rundt og besøger en lang række skoler i ugerne 34 og 35.

I løbet af de to uger afholdes der 400 workshops i cirka 100 gymnastikforeninger, og det samme antal skoler er involveret. Formålet er, at 10.000 drenge i løbet af ti dage skal prøve, hvad gymnastik også kan være og blive inspireret til mere.

07091427_indvandrer_boern_sport.jpg
Læs også
Syv ud af ti folkeskoler har indført 45 minutters bevægelse
07091427_indvandrer_boern_sport.jpg
Læs også
Syv ud af ti folkeskoler har indført 45 minutters bevægelse

- Vi skal have flere til at begynde til drengegymnastik, fordi der er et frafald, når de kommer lidt op i årene, og det er måske ikke så velanset i klassen at gå til gymnastik, siger Marcus Banck-Petersen, teamleder og med på DGI Verdensholdet.

Artiklen fortsætter under billedet.

Marcus Banck-Petersen, teamleder og gymnast på DGI Verdensholdet.
Marcus Banck-Petersen, teamleder og gymnast på DGI Verdensholdet. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Vi har set et problem med, at mange drenge falder fra, og at gymnastikken måske lidt har det image af, at det er en pigesport. Så det prøver vi at ændre på og vise, hvad gymnastik også kan være. Det er ikke bare rene linjer og pæne, strakte ben hele tiden, som drenge måske godt kan falde lidt af på. Men der kan faktisk godt være noget vildskab, leg og god drengeenergi, tilføjer han.

Projektet med at lokke de 10.000 drenge til at dyrke gymnastik er et samarbejde mellem DGI, FaceOff og PE Redskaber.


Nyhedsoverblik