DGI kæmper for at redde historisk halvmaraton over Storebæltsbroen

Nu går DGI ind i sagen om at redde broløbet over Storebæltsbroen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Kampen for at redde broløbet over Storebæltsbroen fortsætter, og nu går Danmarks næststørste idrætsorganisation, DGI, ind i sagen.

På lørdag krydser tusindvis af løbere formentlig Storebæltsbroen for sidste gang, når det store fra Nyborg til Korsør skydes i gang. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) har nemlig forbudt flere løb i Danmark, hvor løbet over Storebælt blot var et af dem.

Men det er en dårlig idé, mener DGI. Derfor opfordrer idrætsorganisationen ministeren til at ændre beslutningen. Samtidig tager DGI nu sagen op politisk. Den vil undersøge, om der kan skabes et flertal imod ministeren afgørelse.

Flertal for broløb

Står det til danskerne, så skal der DOG fortsat være motionsløb over Storebæltsbroen hvert tredje år. 

Broløb
Læs også
Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker
Broløb
Læs også
Seks løb på 19 år: Broløbet lukker og slukker

En Megafon-måling lavet for TV 2 og Politiken viser nemlig, at et flertal af danskerne er uenige med transportminister Ole Birk Olesen (LA), der i denne uge besluttede at lukke ned for motionsløb over Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen.

Meningsmålingen viser, at 56 procent af danskerne er overvejende eller helt uenige i beslutningen om at lukke ned for motionsløbene. Kun 30 procent er overvejende eller helt enige i transportministerens beslutning.

Da broen åbnede i 1998, løb, cyklede og gik flere tusinde danskere over broen som en del af åbningen, og siden har broløbet været afholdt dem gange. Det seneste løb fandt sted for tre år siden.

Der er stadig billetter til salg til årets broløb, afholds lørdag den 9. september. 

Gense indslaget fra den 18. juli: Minister vil ikke høre tale om at bevare broløbet over Storebæltsbroen. Men borgmestrene i Slagelse og Nyborg fortsætter kampen for at redde løbet.
Broløbet
Læs også
Et flertal af danskerne siger ja tak til Broløbet
Broløbet
Læs også
Et flertal af danskerne siger ja tak til Broløbet

Nyhedsoverblik