DF'er trækker sig efter kontroversielt Facebook-opslag

DF'er trækker sig som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, efter et kontroversielt opslag på Facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Steen Petersen (DF) trækker sig som formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, efter han i et opslag på Facebook opfordrede spansk politi til at skyde mod migranterne, der kommer mod Europa via Middelhavet.

Det oplyser Knud Erik Hansen (S), stedfortrædende medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, til TV ØST.

- Mødet begyndte med, at Steen Petersen meddelte, at han trækker sig som formand for udvalget, og at flertalsgruppen finder en ny DF-formand, som først bliver valgt på næste møde. Der skal jo ske nogle ting, siger Knud Erik Hansen.

quote Vi er glade for, at Steen Petersen har erkendt, at man ikke kan have en formand for et udvalg, der er så uenig med resten af byrådet og kommer med sådan nogle udtalelser

Knud Erik Hansen (S), stedfortrædende medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune

Steen Petersen havde i opslaget på Facebook underskrevet sig med sin formandstitel, og det faldt flere medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for brystet.

- Vi er glade for, at Steen Petersen har erkendt, at man ikke kan have en formand for et udvalg, der er så uenig med resten af byrådet og kommer med sådan nogle udtalelser, tilføjer Knud Erik Hansen.

Steen Petersen havde sidenhen redigeret sit oprindelige opslag, hvori han beskrev opfordringen til at skyde på flygtninge som værende hele Integrationsudvalgets politik. Nu er opslaget helt fjernet fra Facebook. 

Artiklen fortsætter under opslaget

Steen Petersen (DF).
Steen Petersen (DF). Foto: Ida Valsted - TV ØST

- Det ligner ikke Steen

Inden dagens møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget klokken 16.00 havde de tre socialdemokratiske medlemmer stillet et mistillidsvotum til Steen Petersen.

De tre medlemmer, Finn Hansen, Per Thomsen og Knud Erik Hansen, krævede, at Steen Petersen skulle træde tilbage som udvalgsformand. 

- Vi er lidt overrasket over, at han selv frivilligt trak sig. Det ligner ikke Steen (Petersen red.), siger Finn Hansen (S), medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget. 

Artiklen fortsætter under opslaget

Knud Erik Hansen, Per Thomsen og  Finn Hansen.
Knud Erik Hansen, Per Thomsen og  Finn Hansen. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Hvorfor var det vigtigt for jer at stille det her mistillidsvotum?

- Det er væsentligt at gøre i sådan situation, som vi er blevet stillet i, hvor en forman i første omgang udtaler sig på vegne af hele udvalget. Det kan vi ikke acceptere og leve med, svarer Per Thomsen.

Hvor grov, mener I, at hans udmeldinger er?

- Man kan ikke komme længere op i det røde felt ved at opfordre til at skyde migranter for at ramme, vi kan bare se, hvilken opmærksomhed det har skabt i landets medier. Vi synes, det er forfærdeligt, at Faxe Kommune skal i mediernes søgelys for en så forfærdelig sag, derfor er det godt, at den er slut allerede nu, svarer Knud Erik Hansen.

Artiklen fortsætter under opslaget.

 
 

Steen Petersens opslag på Facebook fik over 100 kommentarer fra både tilhængere og modstandere, inden det blev fjernet igen.

Inden mandagens møde i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget udtalte ​Steen Petersen, at han står ved sine udtalelser som privatperson.

DF-toppen tager afstand for udmelding

Hos DF-toppen man afstand fra Steen Petersens opfordring om at skyde mod migranter i Spanien.

Det fortæller partisekretær Poul Lindholm (DF).

- Vi må selvfølgelig tage kraftig afstand fra, at man opfordrer politiet til at skyde på folk. Det er klart, at de spanske myndigheder skal forsvare deres grænse, men de gør det efter de regler, som de har dernede. Det er overhovedet ikke noget, vi skal blande os i, slår han fast.

DF-toppen havde mandag formiddag bedt om at få opslaget fjernet fra Facebook, hvilket altså nu er sket.

- Jeg vil selv tage en personlig samtale med Steen Petersen. Jeg ved også, at de lokale har taget sig af det og taget afstand fra det. Vi tager selvfølgelig også afstand fra, at Steen Petersen udtaler sig på Integrationsudvalgets vegne, siger Poul Lindholm.

Ikke første opfordring til at skyde

I slutningen af 2016 vakte DF's EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, opsigt, da han sagde, at man skulle skyde mod flygtninge, der sejler over Middelhavet i gummibåde.

Han præciserede senere, at man i yderste konsekvens kunne affyre "varselsskud". 

Partisekretæren tror ikke, at der er flere i partiet, som har holdningen, at man skal skyde mod migranter.

- Jeg ved også, at Kenneth Kristensen Berth har taget afstand fra det, og det har jeg så ikke yderligere kommentarer til. Men det er klart, at hvis nogen skulle have de holdninger, vil vi gribe ind over for det, siger Poul Lindholm.

Flertallet i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune skal nu finde en stedfortrædende formand, indtil man kan udpege en ny udvalgsformand.

Er blevet politianmeldt

Jytte Høi Hammer fra Lundby har politianmeldt Steen Petersen. Hun fandt hans opslag ved at surfe på Facebook.

- Jeg synes ikke, det er i orden. Jeg er rystet over den snigende fascisme, der er i samfundet. Det er så uhyggeligt, siger hun til dr.dk.


Nyhedsoverblik