Toppen i DF tager afstand fra udvalgsformand efter opfordring om at skyde migranter

Det er ikke Dansk Folkepartis holdning, at man skal skyde mod migranter, og DF-toppen tager afstand fra partifællen Steen Petersens opfordring.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et Facebook-opslag fra formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Faxe Kommune, Steen Petersen (DF), har sat sindene i kog. Parti-toppen tager afstand fra udvalgsformandens opfordring til at skyde mod migranter.

Steen Petersens opslag på Facebook er mandag formiddag blevet fjernet. Forinden nåede det dog at skabe en del debat, og opslaget fik også over 100 kommentarer fra både tilhængere og modstandere af politikerens opfordring til spansk politi om at skyde mod migranter i Middelhavet. 

Her er det oprindelige opslag, som siden blev redigeret, og nu er taget helt ned fra Facebook. 
Her er det oprindelige opslag, som siden blev redigeret, og nu er taget helt ned fra Facebook. 

Ikke DF-holdning     

Det er ikke Dansk Folkepartis holdning, at man skal skyde mod migranter, og DF-toppen tager afstand fra partifællen Steen Petersens opfordring om at skyde mod migranter i Spanien.

Det fortæller partisekretær Poul Lindholm (DF).

- Vi må selvfølgelig tage kraftig afstand fra, at man opfordrer politiet til at skyde på folk. Det er klart, at de spanske myndigheder skal forsvare deres grænse, men de gør det efter de regler, som de har dernede. Det er overhovedet ikke noget, vi skal blande os i, slår han fast.

Politikeren skrev først i opslaget, at opfordringen skete på "vegne af Integrationsudvalget i Faxe Kommune". Det har han senere fjernet, men opfordringen om at skyde står fortsat i opslaget.

Det redigerede opslag. 
Det redigerede opslag.  Foto: TV2 ØST

DF-toppen har mandag formiddag bedt om at få opslaget fjernet fra Facebook, hvilket altså nu er sket.

- Jeg vil selv tage en personlig samtale med Steen Petersen. Jeg ved også, at de lokale har taget sig af det og taget afstand fra det. Vi tager selvfølgelig også afstand fra, at Steen Petersen udtaler sig på Integrationsudvalgets vegne, siger Poul Lindholm.

Ikke første opfordring til at skyde

Steen Petersen, Dansk Folkeparti i Faxe
Læs også
Formand for integrationsudvalg opfordrer til at skyde flygtninge
Steen Petersen, Dansk Folkeparti i Faxe
Læs også
Formand for integrationsudvalg opfordrer til at skyde flygtninge

I slutningen af 2016 vakte DF's EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth, også opsigt, da han sagde, at man skulle skyde mod flygtninge, der sejler over Middelhavet i gummibåde.

Han præciserede senere, at man i yderste konsekvens kunne affyre "varselsskud".

Partisekretæren tror ikke, at der er flere i partiet, som har holdningen, at man skal skyde mod migranter.

- Jeg ved også, at Kenneth Kristensen Berth har taget afstand fra det, og det har jeg så ikke yderligere kommentarer til. Men det er klart, at hvis nogen skulle have de holdninger, vil vi gribe ind over for det, siger Poul Lindholm.


Nyhedsoverblik