DF forlanger flere kontrolbesøg efter dom i stor sliksag

Dansk Folkeparti vil have øget antallet af kontrolbesøg i fødevarevirksomheder, efter der tirsdag faldt dom i en stor sliksag fra Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tirsdag eftermiddag faldt der dom i en stor sliksag fra Slagelse, hvor den 45-årige slikimportør Mouhamed Aboutaka stod tiltalt for blandt andet momssvindel for 36 millioner kroner.

Aboutaka blev idømt fem år fængsel og en bøde på 25 millioner kroner. Og det er en dom, som glæder Dansk Folkepartis finansordfører, René Christensen, der ligeledes er medlem af Skatteudvalget og Miljø- og Fødevareudvalget.

quote Den her sag viser, at det ikke kun er ude i den enkelte butik, det er også distributionsleddet, at man finder store kriminelle brodne kar

René Christensen (DF)

- Jeg er rigtig glad for, at der er faldet en hård straf. Det viser, man tager det rigtig alvorligt, og det viser, at kontrolindsatsen skal være der, siger René Christensen til TV ØST.

Ifølge Fødevarestyrelsen bliver der fundet ulovligt slik i hvert andet kontrolbesøg. Hvad mener du, man bør gøre for at stoppe det?

- Vi skal skrue op for kontrolindsatsen og ikke kun i Fødevarestyrelsen. Det er fuldstændig rigtigt, at Fødevarestyrelsen finder de her sager, men det er også vigtigt, at SKAT finder nogle sager. Det gør man ved at øge kontrolindsatsen.

Ulovligt slik i Slagelse
Læs også
Slikbaronen fra Slagelse får fem års fængsel for svindel med afgifter
Ulovligt slik i Slagelse
Læs også
Slikbaronen fra Slagelse får fem års fængsel for svindel med afgifter

- Den her sag viser, at det ikke kun er ude i den enkelte butik, det er også distributionsleddet, at man finder store kriminelle brodne kar, til tilføjer han.

DF: Der skal ansatte flere til kontrolbesøg

René Christensen roser dermed Fødevarestyrelsens indsat i sagen om slikimportøren fra Slagelse.

- Men det er vigtigt, at SKAT for skruet op for blusset igen, så de kommer ud på de store lagre, altså at vi får ansat nogle flere til at foretage de her kontroller, siger han til TV ØST.

Der er ifølge René Christensen afsat flere penge til SKAT, så der kan udføres flere kontrolbesøg. 


Nyhedsoverblik