Det ved vi om Helle Blak-fyringen

Uregelmæssigheder i økonomien, adskillige politianmeldelser, læk af fortrolige oplysninger og ekstern revision. Her er detaljerne om Helle Blak-sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det hele begyndte, da en intern revision foretaget af Slagelse Kommune af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, hvor Helle Blak er leder, viser uregelmæssigheder i økonomien.

En revision, som medfører en anmeldelse til politiet.

Slagelse Kommune hyrer nu et eksternt revisionsfirma til at foretage en selvstændig undersøgelse af økonomien, der også indgår som en del af den politimæssige undersøgelse

Ifølge BT’s oplysninger er der købt parfumer, tøj, gavekort, fyrværkeri og flere iPhones, uden det står klart, hvad formålet har været, og om det er indkøbt som led i pædagogiske aktiviteter. BT kan dog ikke bekræfte, at de indkøb er en del af efterforskningen.

Kommunen vil ikke udtale sig

Kommunens økonomiudvalg bliver i fortrolighed i en mail orienteret om undersøgelsen og den påtænkte fyring af Helle Blak af Slagelse Kommunes. Det er en normal procedure, at økonomiudvalget bliver orienteret, når kommunalt ansatte ledere påtænkes at blive afskediget.

quote Jeg føler ikke, at jeg er blevet ordentligt oplyst om, hvad anklagerne mod mig går ud på

Helle Blak

Da sagen kommer frem i medierne den 3. marts, vil Helle Blak ikke udtale sig. Hun er angiveligt sygemeldt med halsbetændelse.

27. marts bliver Helle Blak officielt fyret. Det bekræfter Helle Blak og hendes fagforening, BUPL.

Slagelse Kommune vil heller ikke udtale sig om fyringen af Helle Blak, da der er tale om en personalesag.

Senere udtaler Helle Blak sig dog, hvor hun blandt andet siger:

- Jeg føler ikke, at jeg er blevet ordentligt oplyst om, hvad anklagerne mod mig går ud på. Der kom et usselt notat - uden dato eller noget - som var meget svært at tage seriøst, siger hun.

- Hvis du målrettet går efter at finde bogføringsfejl, så vil du hos enhver kommunalt ansat leder kunne finde noget. 

Helle Blak
Læs også
Helle Blak: Fyring er meget svær at tage seriøst
Helle Blak
Læs også
Helle Blak: Fyring er meget svær at tage seriøst

Tre politianmeldelser

Som en normal procedure blev den fortrolige information om Helle Blaks mulige fyring, givet videre til økonomiudvalget i Slagelse Kommune, men nogle lækkede de fortrolige oplysninger til pressen.

Det fik borgmesteren i Slagelse Kommune, Stén Knuth (V) til at anmelde samtlige 31 medlemmer af kommunalbestyrelsen. Økonomiudvalget havde nemlig stemt for en undersøgelse af, hvem der havde brudt sin tavshedspligt.

Enhedslisten i Slagelse Byråd har endvidere politianmeldt økonomiudvalget og Slagelse Kommunes Kommunaldirektør Jane Weiss. Det sker, fordi økonomiudvalget har diskuteret Helle Blak-sagen på et ikke-lukket punkt på et udvalgsmøde. Det skriver Sjællandske.

Nu overvejer Helle Blaks fagforening at anmelde forvaltningen i Slagelse Kommune, fordi BUPL mener, at forvaltningen har overtrådt ”de mest simple regler” i forhold til fortrolige oplysninger. 

Personen og politikeren Helle Blak

  • Indtil marts i år var Helle Blak leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé i Slagelse Kommune, som er et værested henvendt til børn og unge i alderen 10 til 18 år i Nordbyen i Slagelse.
  • Hun har desuden arbejdet med kommunens belastede sociale områder, Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør.
  • Sidder i Slagelse Byråd for SF, men har tidligere været medlem af Socialdemokraterne.
  • Datter af politikeren Freddy Blak (S), der er medlem af regionsrådet i Region Sjælland.
Bertha Langhoff Hansen
Læs også
Formand om fyring: Jeg har aldrig oplevet noget lignende
Bertha Langhoff Hansen
Læs også
Formand om fyring: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Nyhedsoverblik