Få overblik: Det ved vi nu om konflikten i Holbæk

Onsdag er 13 personer blevet anholdt i Holbæk, hvor der den seneste uges tid har været uroligheder. Her får du et overblik over det, vi ved indtil nu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den sidste uge har Holbæk været præget af flere uroligheder, der primært har kredset omkring Bandidos' klubhus i Østerstræde og i Vangkvarteret i Holbæk.

Politiet oplyste mandag til TV ØST, at urolighederne peger på, at nogle forskellige mere eller mindre faststømrede grupper er i konflikt.

- Vi kan se, at der har været nogle tilfælde af vold og hærværk i området her i weekenden, og der er noget, der tyder på at det er to grupper af mennesker som på en eller anden måde har en konflikt i forhold til hinanden, sagde Michael Flemming Rasmussen, politiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi mandag.

Artiklen fortsætter under billedet.

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser at meget tyder på, at urolighederne i Holbæk drejer sig om to grupper, der er i konflikt med hinanden.
Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi oplyser at meget tyder på, at urolighederne i Holbæk drejer sig om to grupper, der er i konflikt med hinanden. Foto: TV2 ØST

Onsdag er 13 personer blevet anholdt på baggrund af et voldeligt overfald i Nykøbing Sjælland. Politiet er forsigtige med at kæde hændelserne sammen, men oplyser, at det er med i deres overvejelser.

- Det er naturligvis noget, som vi undersøger. Vi kan dog på nuværende tidspunkt ikke sige noget med sikkerhed, siger Martin Bjerregaard onsdag morgen til TV ØST.

Herunder kan du få et overblik:

Fredag d. 5. oktober:

- Klokken 20.30 rykker politiet ud til uroligheder i forbindelse med en fest i Bandidos' klubhus i Holbæk. Ifølge politiet er nogle personer røget i håndgemæng.

Artiklen fortsætter under billedet.

Bandidos' klubhus på Østerstræde i Holbæk var fredag omdrejningspunkt for uroligheder. Onsdag er stedet bevogtet af politi og står overfor en ransagning, idet en af de 13 anholdte personer befandt sig i klubhuset.
Bandidos' klubhus på Østerstræde i Holbæk var fredag omdrejningspunkt for uroligheder. Onsdag er stedet bevogtet af politi og står overfor en ransagning, idet en af de 13 anholdte personer befandt sig i klubhuset. Foto: TV2 ØST

- Samme aften omkring klokken 20.40 hører beboere i byen høje brag, som politiet forklarer med, at der er blevet fyret fyrværkeri af til Bandidos-festen. Der er, ifølge politiet, ingen tilskadekomne eller anledning til at anholde nogen fredag aften.

- En sølvgrå Audi, der holder parkeret i Østre Skolegade, bliver smadret, får knust ruder, revet sidespejle af, og får store huller i siderne. Ifølge politiet kan hærværket have en forbindelse til urolighederne samme aften. Ingen personer bliver anholdt i sagen.

- Vidner beskriver overfor politiet, hvordan de ser personer komme løbende i Holbæks gader med køller i hånden. Politiet oplyser til TV ØST, at de samler informationerne og bruger dem i efterforskningen.  

Lørdag d. 6. oktober: 

- Politiet patruljerer i området omkring Holbæk, hvor der igen er aktivitet omkring Bandidos' klubhus, men der er, ifølge politiet, ikke anledning til anholdelser lørdag aften.

Søndag d. 7. oktober:

 - Klokken 17.47 får politiet meldingen om et slagsmål i Vangkvarteret i Holbæk. Her overfalder maskerede gerningsmænd bevæbnet med køller, økser, knive og en hammer, tre unge mænd på 18 år i boligområdet Havevang i Holbæk. Politiet oplyser til TV ØST at weekendens øvrige uroligheder i Holbæk indgår i efterforskningen.

- Klokken 18.45 får tatovørbutikken Exclusive Ink i Studiestræde ifølge Nordvestnyt smadret ruderne, og ejeren afviser overfor avisen at have forbindelse til nogen konflikt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Tatovørbutikken Exclusive Ink i Studiestræde bliver søndag aften udsat for hærværk, hvor ukendte gerningsmænd smadrer ruderne i butikken. Ejeren afviser at have forbindelser til nogen konflikt.
Tatovørbutikken Exclusive Ink i Studiestræde bliver søndag aften udsat for hærværk, hvor ukendte gerningsmænd smadrer ruderne i butikken. Ejeren afviser at have forbindelser til nogen konflikt. Foto: TV2 ØST

Mandag d. 8. oktober:

- Politiet opretter en mobil politistation i området efter weekendens uroligheder.

Tirsdag d. 9. oktober:

- Politiet patruljerer præventivt i Holbæk og taler med flere borgere i området. Politiet får et tip, der leder dem til en 31-årig mand, som de anholder for at være i besiddelse af en nødhammer, som politiet mistænker ham for at ville bruge som slagvåben. Politiet finder desuden slagvåben gemt i det offentlige rum på baggrund af tip fra borgere.

Onsdag d. 10. oktober:

- Klokken 00.50 sker bliver en 18-årig mand udsat for grov vold i sit hjem i Nykøbing Sjælland af en række maskerede personer. Efter overfaldet har vidner set en en sølvgrå personbil køre fra området. Efterforskning i sagen førte politiet på sporet af en mistænkt, som ifølge politiets oplysninger, kunne være at finde i Bandidos rockerborgen i Østerstræde i Holbæk.

- 13 personer bliver anholdt natten til onsdag klokken 02.45. De 13 personer er mistænkt for at have begået vold eller have tilskyndet til at begå vold, oplyser politiet. Blandt de anholdte er den ene person, som politiet håbede at finde i Bandidos' klubhus.

- Klubhuset er blevet forseglet, og er sat under politibevogtning. Bygningen vil senere onsdag blive grundigt gennemgået af politiet ved en ransagning. Først efterransagningen vil det blive besluttet, om nogen skal fremstilles i grundlovsforhør efter anholdelserne.

 


Nyhedsoverblik