Det meste af forgiftet familie er blevet udskrevet – to er fortsat indlagt

Syv medlemmer af den forgiftede familie fra Haslev kan nu komme hjem. De er blevet udskrevet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det meste af den forgiftede flygtningefamilie kan nu vende tilbage til deres hjem i Haslev. Syv af familiens medlemmer er nemlig blevet udskrevet fra Rigshospitalet, mens to af børnene fortsat er indlagt.

Familien er dog indtil videre flyttet ind på et værelse ved hospitalet, hvor de kan bo, så længe de to sidste børn er indlagt.

Det fortæller familiens ældste søn, Francois Mumbere, til Berlingske, og Rigshospitalet bekræfter.

- Det er kun to af mine søskende, der stadig er indlagt. De har det ikke særlig godt, men det går dog bedre end for et par dage siden, siger sønnen til avisen. 

Francois Mumbere storebror forgiftning Haslev
Læs også
Storebror mistede to søskende: - Mine forældre føler sig forkert behandlet
Francois Mumbere storebror forgiftning Haslev
Læs også
Storebror mistede to søskende: - Mine forældre føler sig forkert behandlet

Fik foretaget levertransplantation

Familien henvendte sig til deres praktiserende læge, fordi flere i den store familie havde det skidt. Om natten blev den ældste datter, Naomi på 15 år, så tilset på Næstved Sygehus, og om onsdagen kom vagtlægen forbi familiens hjem i Haslev.

Torsdag eftermiddag står det dog så skidt til, at familien ringer til Alarmcentralen. Den 15-årige pige har svært ved at trække vejret, og da lægerne når frem vurderer de ifølge TV 2, at fire børn viser alvorlige symptomer, der kan tyde på forgiftning - muligvis forårsaget af giftige svampe.

Familien bliver fragtet til sygehuse i Køge, Slagelse, Roskilde og København, og de bliver senere samlet på Rigshospitalet. Kun den ældste søn udviser ikke tegn på forgiftning.

Naomi og en yngre bror, der gik i 0. klasse, afgår ved døden på Rigshospitalet, og siden har to af de andre børn, Natali og Esperence, fået foretaget en levertransplantation. Det er de to, der fortsat er indlagt. 

Læs også
Sådan forløb sagen om familien, der mistænkes svampeforgiftede
Læs også
Sådan forløb sagen om familien, der mistænkes svampeforgiftede

Nyhedsoverblik