Det maritime Danmark mangler kvalificeret arbejdskraft

Korsør dannede lørdag ramme om et maritimt folkemøde, der blandt andet satte fokus på behovet for arbejdskraft til området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danmark kan bryste sig af at være en stor skibsbyggernation, der i vikingetiden gjode landet til stormagt og prægede den danske økonomi og selvforståelse.

Men med lukninger af flere skibsværft stødte selvforståelsen på grund og fokus på det maritime Danmark røg i baggrunden.

Derfor afholder Slagelse Kommune lørdag Maritimt Folkemøde i Korsør for at sætte fokus på det maritime Danmark.

quote Den danske maritime industri er til stede over hele landet og har behov for et stigende antal dygtige medarbejdere med tekniske uddannelser

Cecilie Lykkegaard, underdirektør i Danske Maritime

- De maritime erhverv har altid været stort i Danmark, vi har altid været førerende og er stadigvæk førerende på mange områder, det skal vi blive ved med, derfor har vi besluttet at samle alle nationale kræfter her i Korsør - alle foreninger, interesseorganisationer der har med det maritime at gøre for at drøfte, hvordan vi fortsætter en stærk vækststrategi på det maritime område, siger Gert Møller, forstander for den maritimt funderet produktionshøjskole i Korsør.

- Det er naturligt at samle i Korsør. Se dig omkring, vi har en flådestation, Søfartsstyrelsen er kommet til byen, og vi har en aktiv havn, så det er en god kulisse. Vi er her ikke for at diskutere Korsørs udvikling men for at diskutere den maritime udvikling i hele Danmark, tilføjer han. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Sidste år besøge cirka 8.500 gæster det maritime folkemøde i Korsør, og Gert Møller forventer det samme antal besøgende i år.
Sidste år besøge cirka 8.500 gæster det maritime folkemøde i Korsør, og Gert Møller forventer det samme antal besøgende i år. Foto: Morten Bøgh
 
  Foto: Morten Bøgh

Folkemødet har dog alligevel stor betydning for området, vurderer Gert Møller.

- Det har stor betydning for Korsør og hele Slagelse Kommune, der har en meget lang kyststrækning og øer, og det er vigtigt, at vi i kommunen taler det op og alle kræfter samles om at styrke den position, vi har. For det er en god position, vi har, men der er så meget potentiale i det – både i forhold til erhverv, turisme og i forhold til os borgere, siger Gert Møller.

Behov for et stigende antal dygtige medarbejdere

Hos Danske Maritime, brancheorganisation for danske leverandører af maritimt udstyr, service, skibsdesign og skibe, håber man, at folkemødet kan sætte fokus på at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Morten Bøgh

- Den danske maritime industri er til stede over hele landet og har behov for et stigende antal dygtige medarbejdere med tekniske uddannelser. Derfor er det meget positivt, at maritimt folkemøde skaber opmærksomhed om de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder i Det Blå Danmark, udtaler Cecilie Lykkegaard, underdirektør i Danske Maritime, i en pressemeddelelse.

Ifølge brancheorganisationen Danske Havne beskæftiger det blå Danmark cirka 100.000 personer.

Sidste år besøge cirka 8.500 gæster det maritime folkemøde i Korsør, og Gert Møller forventer det samme antal besøgende i år.


Nyhedsoverblik