Det kniber med tilfredse virksomheder i Faxe Kommune

Erhvervsvenligheden har længe haltet i Faxe Kommune, men kommunen har oppet sig. Der er dog et stykke vej endnu, før Faxe Kommune er i mål.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I 70 år har man kunne købe møbler fra Haslev Møbelsnedkeri på Sydsjælland.

- Vi laver produkter, som henvender sig til den private dansker. Hos de fleste står der enten et sofabord eller et bord lavet her i Haslev, siger direktør Nils Knudsen. 

Som virksomhedsejer er Nils Knudsen  godt tilfreds med Faxe Kommune. For et år siden var borgmesteren blandt andet på virksomhedsbesøg i møbelsnedkeriet. 

quote Vi vil først og fremmest være hurtige ude, tage imod virksomheden, når de har noget udvikling og så hjælpe dem videre tidligt i processen

Knud Erik Hansen (S), borgmester i Faxe Kommune

- Vi kan have en god dialog, sådan så vi forstår hinanden, og det synes vi, at vi har fået ud af den dialog, der har været, siger direktøren. 

Plads til forbedring

Men der var også plads til forbedring, lyder det fra erhvervsorganisationen Business Faxe Copenhagen.  

For fire år siden blandede den daværende direktør Søren Vagn Hansen sig i debatten hos TV ØST, hvor han kritiserede kommunens erhvervsvenlighed. 

Nils Knudsen, direktør i Haslev Møbelsnedkeri.
Nils Knudsen, direktør i Haslev Møbelsnedkeri. Foto: TV2 ØST

- Kommunal sagsbehandling herunder byggeansøgninger, det kører for langsomt, det er for besværligt, og det tager for lang tid. Brug af private virksomheder på de opgaver, I kan udlicitere. Jeg vil gerne have, at I øger erhvervsvenligheden og gør noget ved de to områder. Hvordan vil I gøre det?, spurgte Søren Vagn Hansen dengang politikerne om.

Dengang lovede den socialdemokratiske borgmester, Knud Erik Hansen, at kommunen allerede var i gang med at forbedre erhvervsklimaet. 

skolelever_faxe.jpg
Læs også
Trængt borgmester kæmper om magten mod ny venstremand
skolelever_faxe.jpg
Læs også
Trængt borgmester kæmper om magten mod ny venstremand

- Sagsbehandlingen skal forbedres. Det har vi også gjort. Vi har for eksempel lavet en ny form for byggesagsgebyrer, og vores sagsbehandling er hurtigere i dag end for fire år siden. Vi ansætter en erhvervskontakt, som skal varetage de opgaver. Vi har sat ressourcer af til det her, sagde Knud Erik Hansen (S), Borgmester i Faxe Kommune.

Det halter stadig

Spørger man den nuværende direktør for erhvervsorganisationen, så har kommunen, med borgmester Knud Erik Hansen i spidsen, oppet sig.

- Han har sat en proces i gang, der er positiv, og det drejer sig om samarbejde, og den hånd rækker vi ud efter, og det vil vi fortsætte med. Jeg er 100 procent sikker på, at vi kan gøre det endnu bedre, siger Tomas Legarth, direktør i Business Faxe Copenhagen. 

Knud Erik Hansen (S), Borgmester i Faxe Kommune.
Knud Erik Hansen (S), Borgmester i Faxe Kommune. Foto: TV2 ØST
faxe_dag.jpg
Læs også
Disse tre sager kan afgøre valget i Faxe Kommune
faxe_dag.jpg
Læs også
Disse tre sager kan afgøre valget i Faxe Kommune

For selvom sagsbehandlingstiderne er forkortet, så halter det stadig med den grundlæggende erhvervsvenlighed i kommunen. 

Faxe Kommune indtager en plads som nummer 80 ud af 96 kommuner i Dansk Industris tilfredshedsanalyse. Samtidig har kommunen svært ved at tiltrække virksomheder. I Rønnede har et erhvervsareal ligget brak i årevis. 

- Vi vil gerne højere op på listen bestemt. Vi har givet en million til Business Faxe Copenhagen for at få dem til at sælge grunde i erhervsområdet, og vi venter spændt på, at der flytter nye virksomheder til. Vi vil først og fremmest være hurtige ude, tage imod virksomheden, når de har noget udvikling og så hjælpe dem videre tidligt i processen, siger borgmester Knud Erik Hansen.

Flere virksomheder flytter sammen

Det glæder direktøren for møbelsnedkeriet sig til. Han håber også snart, at erhvervsgrundene i Rønnede bliver solgt. Det vil nemlig betyde et løft for hele erhvervslivet. 

- Det ville være rigtig positivt, hvis der kan skabes en aktivitet i det erhvervsområde, hvor flere virksomheder flytter sammen, og måske også danner den klynge, der gør, at man kan bruge hinanden, siger Nils Knudsen til TV ØST. 


Nyhedsoverblik