Det første Madens Folkemøde nogensinde lakker mod enden: - Det er gået over al forventning

01:07

Video: Ida Kristensen - TV2 ØST

Madens Folkemøde runder snart af for i år, og ifølge direktøren i Food Organisation of Denmark har det været en succes.

Årets første Madens Folkemøde lakker nu mod enden.

Og spørger man Pelle Andersen, direktør i Food Organisation of Denmark, som står for den praktiske afvikling af Madens Folkemøde, så er det gået over al forventning, som han siger.

- Det er fantastisk at se så mange dejlige, glade mennesker. Solen skinner, der er vildt smukt hernede, der er fyldt op til debatterne og folk hygger sig. Jeg tror, mange tager hjem fra det her i dag og siger, hold da fest, der er dejligt herude, siger direktøren.

Ifølge Pelle Andersen har de fået mange positive tilbagemeldinger, siden folkemødet åbnede i går, fredag.

- Rigtig mange af de lokale producenter hernede er jo vanvittig stolte af det, de laver og hele den udvikling, der er i gang. På Lolland og i store dele af landet, hvor der bliver produceret fantastiske fødevarer. Du ser små producenter på næsten alle områder, der bobler op, du ser de store spillere, der begynder at interessere sig mere for kvalitet, og de er alle sammen samlet hernede. Der er et leben og et liv, og de sælger bedre, end de havde regnet med, siger Pelle Andersen.

- Så jeg er glad, for så tror jeg også, at de kommer tilbage næste år. Det er rigtig, rigtig rart.

10.000 besøgende

Omkring 10.000 gæster har lagt vejen forbi i løbet af de to dage.

- Og inden vi startede, havde jeg solgt den for 5.000. Så det er ligesom fodboldspillere, der siger, de vil sælge den for en uafgjort. Men jeg synes, vi ligger rigtig godt, siger Pelle Andersen.

Det er første gang nogensinde, at arrangementet bliver afholdt, og det har taget fem år fra første tanke, til projektet blev gennemført.

Og det lader til, at de besøgende sætter pris på, at det blev gennemført.

- Jeg synes, der er rigtig dejligt at være her. Der er masser af fokus på gode råvarer og bæredygtighed og dyrevelfærd, og det synes jeg, jeg kan se hele vejen rundt. Så det synes jeg, er rigtig dejligt, siger Ida Sørensen fra Vordingborg.

Ida Sørensen og Thomas Felbo fra Vordingborg. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

Det samme mener Thomas Felbo, som står ved hendes side.

- Jeg synes, det er et utrolig smukt sted. Jeg har ikke været her før, og jeg blev ret overvældet af udsigten lige da jeg kom ind igennem porten, siger han.

- Jeg går rigtig meget op i mad, så det er spændende for en som mig.

Som at flyve en flyvemaskine

Derfor er det også en lettet direktør, der står tilbage.

Pelle Andersen, direktør, Food Organisation of Denmark. Foto: Ida Kristensen - TV2 ØST

- Når man laver sådan noget her, er det altid som at flyve flyvemaskine. Når man starter, når man lander, kan det gå rigtig galt. Særligt starten er altid følsom, og vi kom rigtig godt i luften. I går var jeg meget, meget glad for, at vi havde valgt at invitere 600 skolebørn herned, som var med til at åbne det. Så da vi slog dørene op, var der glade børnestemmer og der var liv, og det gjorde, at vi kom rigtig godt i gang, siger Pelle Andersen.

Planen er at gentage succesen næste år.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App