- Det er varigt at satse på landliggere, sommerhuse og turister

Lundbeck har fået lov til at udvide deres fabrik. - Det var ikke derfor, jeg købte et sommerhus og gerne ville ud af byen, siger en sommerhusejer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En ny lokalplan giver medicinalvirksomheden Lundbeck lov til at udvide deres fabrik i den Vestsjællandske by, Lumsås ved Odsherred.

Ifølge planen kan Lundbeck nemlig udvide et stykke frem over en mark og op til 17 meter i højden.

Men det falder ikke i god jord hos sommerhusejerne. Astrid Skotte er sommerhusejer og nyder jævnligt det smukke landskab, der omgiver hendes andet hjem.

quote Jeg synes ikke, at i et naturområde med sommerhuse, turister og landliggere, at man også kan have et stort kemisk byggeri

Astrid Skotte, sommerhusejer i Lumsås

- Det synes jeg jo ikke lige var derfor, jeg købte et sommerhus og gerne ville ud af byen. Så det er det, min bekymring går på. Jeg synes ikke, at i et naturområde med sommerhuse, turister og landliggere, at man også kan have et stort kemisk byggeri, siger Astrid Skotte til TV ØST.

Varigt at satse på os

Det har været nødvendigt for kommunen at give Lundbeck tilladelsen til udvidelse, da Lundbeck ellers ikke kan producere nyudviklede produkter. Og det ville betyde, at Lundbeck kunne blive nødt til at lukke afdelingen i Lumsås. Men det ændrer ikke noget for Astrid Skotte.

- Man kan jo ikke både blæse og have mel i munden, og det er det, man er i gang med her, siger hun og tilføjer:

- Al produktion går i retning af større og større automatisering, og det tror jeg også, vil ske her i Lundbeck.

- Derimod så synes jeg, det er varigt at satse på landliggere, sommerhuse og turister, fordi vi betaler jo ejendomsskatter. Det gør vi år ud og år ind, når vi kommer om sommeren, bruger vi lokale håndværkere til at reparere vores huse. Vi løber hen i tømmerhandlen og køber brædder til terrassen. Og vi køber is i iskiosken, går på restaurant og café. Vi lægger rigtig mange penge, siger Astrid Skotte

LumsaasogLundbeck
Læs også
Ny lokalplan deler vandene: Vi vil gerne imødekomme vores naboer
LumsaasogLundbeck
Læs også
Ny lokalplan deler vandene: Vi vil gerne imødekomme vores naboer

Nyhedsoverblik