Borgmester om planlagt attentat i Ringsted: - Det er en alvorlig sag

Borgmester i Ringsted Kommune, Henrik Hvidesten (V) ærgrer sig over, at Ringsted er blevet centrum for det angreb, som PET afværgede sidste måned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Henrik Hvidesten, der er borgmester i Ringsted Kommune, ser alvorligt på nyheden om, at den omfattende politiaktion den 28. september, skyldtes et planlagt attentat mod en gruppe borgere i Ringsted. 

quote Det er en alvorlig sag, og det er selvfølgelig også noget, jeg tænker over, fordi det foregår i Ringsted

Henrik Hvidesten (V), borgmester i Ringsted kommune.

- Det er en alvorlig sag, når et fremmed lands efterretningtjeneste åbenbart planlægger drab i Danmark. Det tror jeg, at de fleste i den danske befolkning synes, siger han til TV ØST.

Det var en gruppe eksil-iranere med bopæl i Ringsted, som en iransk efterretningstjeneste planlagde et angreb i mod den 28. september.

Borgmesteren er ærgerlig over, at Ringsted er centrum for den landsdækkende politiaktion, der fandt sted 28. september.
Borgmesteren er ærgerlig over, at Ringsted er centrum for den landsdækkende politiaktion, der fandt sted 28. september.

Iranerne i Ringsted er en del af bevægelsen ASMLA (Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz), som forholder sig stærkt kritisk over for det iranske præstestyre.

- Det er åbenbart af sådan en karakter at fremmede magter planlægger drab på dem, og det er en alvorlig sag, og det er selvfølgelig også noget, jeg tænker over, fordi det foregår i Ringsted, siger Henrik Hvidesten.

Ikke grund til mere bekymring

Borgmesteren var ikke klar over, at det omfattende politiaktion skyldtes planer om et angreb i Ringsted, før PET-chef, Finn Borch Andersen i dag uddybede, hvorfor politiet lukkede store dele af Sjælland ned i mystisk menneskejagt en måned siden.

Dog oplyser borgmesteren, at han og Ringsted Kommune løbende er i kontakt med Midt- og Vestsjællands Politi om sagen.

- Det er klart, at vi som kommune løbende har været i dialog med politiet om den her sag og har en aftale om at fortsætte dialogen, siger han.

Politiaktion Storebælt
Læs også
PET:
Irans efterretningstjeneste planlagde attentat i Ringsted
Politiaktion Storebælt
Læs også
PET:
Irans efterretningstjeneste planlagde attentat i Ringsted

Ingen grund til bekymring

Henrik Hvidesten synes ikke, at der er grund til bekymring, da PET har oplyst, at de personer, som angrebet var rettet i mod, er under beskyttelse, og at der ikke er grund til at frygte angreb på andre personer. 

- Det, jeg hæfter mig ved nu, er, at det, som PET oplyser, er det, som de hele tiden har vist og som befolkningen nu også ved. Det PET-chefen sagde var, at trusselsbilledet er det samme i dag, som det var i går, så derfor er jeg ikke på den måde mere bekymret efter pressemødet, men det er en alvorlig sag. 

- Jeg ville selvfølgelig helst være foruden, både fordi det er i Ringsted og fordi det er så en alvorlig sag, og det synes jeg også, at PET-chefen gjorde meget tydeligt, siger borgmesteren til TV ØST.


Nyhedsoverblik