Det bedste ved Odsherred: Her er de mange bud

TV ØST har modtaget mange bud på, hvad det bedste ved Odsherred Kommune er. Her har vi samlet hele listen.

Tema: Det bedste ved vores region
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Denne sommer vil TV ØST finde det bedste ved vores region. Vi er i alle 12 kommuner tre dage af gangen, og i denne uge har vores camp været at finde på Rørvig havn i vores jagt på det bedste ved Odsherred Kommune.

Her på vores hjemmeside og i vores blå postkasse på havnen har det være muligt at komme med sit bud på, hvad der er det bedste ved lige netop denne del af regionen.

Herunder kan du læse de bud, som er kommet ind:

Klint Bakker

Fra Klintebjergs 34 meter høje udsigtspunkt på kanten af det tidligere kalkbrud er der panoramaudsigt til nordkysten af Odsherred på hele tre sider.

- Her kan alle få en god oplevelse. Flot udsigt over Kattegat, stejle skrænter at bestige, gode fiskemuligheder, mange flotte sten og forsteninger, smukke blomster, hugorme og firben, og tradition for at lave stenbalancesøjler. Der kan køres helt derud, så alle kan komme frem til stedet, hvor far plukker blomster, lillesøster går på hugormejagt, storebror finder flotte sten, mens mor står i waders og fanger havørreder, skriver Jørgen Stoltz i sin begrundelse for, at Klint Bakker er noget af det bedste ved Odsherred.

Odsherred Garden 

Den lokale garde har eksisteret i over 25 år, og flere har skrevet til TV ØST, fordi de mener, at Odsherred Garden er noget af det bedste ved kommunen.

- Det er videnskabeligt bevist, at musik styrker indlæringsevnen, men det er ikke alt, man lærer i Odsherred Garden. Man lærer også tolerance. Der skal være plads til alle, skriver Jytte Pedersen-Ebbe

- Odsherred Garden har gennem mange år kæmpet med medlemstilgang. Dette til trods har Garden præsteret flot til DM, underholdt til offentlige arrangementer og deltager i skolekoncerter. Garden deltager også aktivt for foreningen fritidsborger, hvor de blandt andet hjælper med indsamling af loppeeffekter. De sætter flag op i byen og har gjort det gennem 20 år, skriver Benjamin Thoudahl

Spidsen af Ordrup næs

I den vestlige del af kommunen finder man Ordrup Næs nær Fårevejle og Veddinge.

- Det er et råt og poetisk sted fyldt med længsel, skriver Eva Ormstrup 

Odsherred Golfklub

Golfklubben, der ligger ved Højby, kan i år fejre sit 50 års jubilæum.

-Det er med sikkerhed et af de smukkeste og mest velplejede golfanlæg på Sjælland, skriver Flemming Jensen til TV ØST.

Badestrandende

Odsherred Kommune 80 kilometer badestrande og seks af strandene har det Blå Flag.

- Det er rent og klart vand, der er klitter til læsteder, samt campingpladserne i nærheden, mener Stig Jensen.

Rørvig

- Vi har det hele her. Der er stille og roligt om vinteren, og så når foråret nærmer sig, ja så kommer turisterne og det hele vågner og bliver til det dejligste feriested, skriver Grethe Karlsson.

Det gamle ishus ved Rørvig Havn

- Der er intet, der måler sig med det gamle ishus, at købe en is og nyde den dejlige havn. Både når der er liv, men også i ro og mag, at sætte sig ved havnen og nyde isen, vandet, de små færger, skibene i havnen og alle de mange forskellige mennesketyper, skriver Karin Fisker.

Vandet og kyststrækningerne

Odsherred Kommune har vand på tre sider. Mod øst finder man Isefjorden, mod nord er Kattegat og mod vest er Sejerøbugten.

- Det at være omgivet af vand så tæt på og med hver sin forskellighed med fjord, hav og bugt er så unikt, skriver Vibeke Hammer 

- Jeg har sommerhus på Sjællands Odde, hvorfra jeg i løbet af 15 minutter gående kan opleve vejret og havet, som det ser ud i blæst og "stille". Det nyder jeg, skriver Hans Peter Rasmussen.

- Vandet giver ro. En god tur i blæsevejr renser hovedet. Nordlys og stjernehimmelen er bare smuk ved vandet, skriver Lone Athanasakis

Sjællands odde

Makrelfestival, Tun Museum, røgeri og det årlige sommermarked. Lisette Rasmussen er glad for at bo på netop Sjællands Odde, skriver hun til TV ØST.

- Odden udvikler sig mere og mere og folk står sammen for at vi kan få nogle arrangementer op at stå og forskønne vores område, skriver hun til TV ØST.

- Sjællands Odde er et mekka for aktive forældre, som elsker udelivet med sine børn, mener Mingi Harttung.

Vallekilde højskole

Højskolen har eksisteret i over 150 år og ligger i landsbyen Vallekilde nær Hørve.

Højskolen giver unge ro til at finde ud af hvem de selv er. Vil man have, at flere unge skal gennemføre en uddannelse, så hjælp dem på højskole. Her bliver man klog på sig selv, hinanden og på samfundet, mener Ellen Marie Andreasen.

Havnen i Nykøbing Sjælland

- Der er mange forskellige ting at lave for alle aldre. For eksempel krabbefiskning, beachvolley, grill-områder, minigolf, arbejdende kunstbutikker, hyggelige cafeer og spisesteder. Og så er her ikke ligeså fyldt med mennesker som den mere kendte Rørvig havn. Vi elsker at cykle hjem fra skole langs skoven og komme ned til lystbådehavnen og hjem til vores lejlighed på havnen, skriver søstrene Karoline og Andrea Højer Jørgensen på 12 og 14 år.

Ulkerupfolket i Ulkerup skov

Mellem Egebjerg og Nykøbing Sjælland ligger Ulkerup Skov. Midt i skoven står en figurgruppe på ni kutteklædte Ulkerup-sjæle skabt af en billedkunstner. De henviser til de lokaler myter og historier om folket, der boede i skoven, dengang der lå en landsby på samme sted.

- Jeg synes, det er så hyggeligt at ride forbi og hilse på "sjælene." Der er en speciel stemning ved dem, skriver Karina Kristensen

Geopark Festival

Odsherred er som det eneste sted i Danmark udnævnt som UNESCO Geopark. Den titel omfatter hele Odsherreds kunst, kulturhistorie, råvarer og landskab. Det fejres hvert år med en festival med over 100 arrangementer i hele kommunen.

- Der er simpelthen så mange lokale, der gør en kæmpe indsats for at få Odsherred på landkortet, skriver Leif Juhl.

Gudmindrup Strand

Ved Sejerøbugten finder man Gudmindrup strand. Den værdsætter Annette Rading.

- Stranden er så børnevenlig, næsten altid uden tang og der er handicapvenlig rampe helt til strandkanten. Kan man ønske sige mere? Ja lidt mere sol og somme - det kommer snart!, skriver hun til TV ØST.

Overnatningsmuligheder for enhver pengepung

- Det bedste ved Odsherred Kommune er, at vi bor lige her, hvor andre gerne vil holde ferie. Tænk at bo i "ferieland" hele året - det kan da ikke være bedre. Og så er der mulighed for at sove i både shelter, telt, camping og på et slot med en Michelin-stjerne, skriver Betina Alexia Søe Larsen

En spadseretur på Åsestien fra Høve til Maglehøj

- Der er hele vejen en fantastisk udsigt over såvel Sejerøbugten som landet bag buerne. Den tur kan jeg ikke få nok af, skriver Elin Kuijers

Iderigdommen på Egebjerghalvøen

Ud mod Isefjorden lidt syd for Nykøbing Sjælland ligger halvøen Egebjerg. Mathias Hansen mener, det er et af de smukkeste steder i Odsherred.

- Ud over det, er det også et sted, hvor iværksætteri og virkelyst stortrives. Her er alt fra en professionel naturplejer, som skaber bro mellem natur og landbrug. Til en stor økologisk svineproducent. Over til et lille økosamfund midt i byen. En stor campingplads, et kafferisteri, er iværksætterhus og et hav af andre spændende projekter, skriver han i sin begrundelse.

Andre bud:

  • Geokids
  • Fårevejle bibelcamping
  • Borgruinen Næsholm