Derfor ser vi så mange rådyr lige nu

Der er i øjeblikket rigtig gode muligheder for at se rådyr i naturen, og det er der en helt naturlig forklaring på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I øjeblikket er der gode muligheder for at spotte rådyr i naturen. Det gjorde Linda Sommer fra Maribo, da hun kiggede ud af sit vindue i morges. 

- De stod lige nede foran mit køkkenvindue, fortæller Linda Sommer. 

Og hun er langt fra den eneste, der har fået øje på de mange rådyr. Men det er ikke fordi, der er kommet flere af dem, fortæller Marie Roland, naturvejleder hos Naturstyrelsen Storstrøm. Der er en helt anden forklaring.

- Det er fordi, det er blevet lysere.  Det er lyst, inden vi kører på arbejde, og lyst når vi kommer hjem, siger Marie Roland.

Det giver os derfor god mulighed for at se dyrene. 

"Slikbutik for rådyr"

Foråret er på vej, og det betyder, at rådyrene er på jagt efter noget at spise, og her er særligt de nye skud attraktive.

- Fra nu af bliver det bare bedre. Naturen bliver mere og mere en slikbutik for rådyrene, siger Marie Roland. 

Og om de går på jagt i en skov eller en have er underordnet, hvilket gør, at man nogle gange kan se rådyrene i sin have.

Rådyr eller dådyr

Når man spotter et dyr i sin have, er det dog ikke altid helt let at finde ud af, om det er et rådyr eller dådyr, man har fået øje på. Her er der et tydeligt tegn, man kan holde øje med.

- Dådyret er den store hjort og har ligesom en nummerplade. De har et hvidt parti og tre sorte streger, så det ligner der står 111. Rådyrene har derimod et helt hvidt bagparti, siger Marie Roland.

Rådyret er den mindste hjort, vi har i Danmark, men også den mest almindelige.


Nyhedsoverblik