Der kører ingen busser: Nu vil halvø have sin egen delebus

På Jungshoved ved Præstø vil de have en delebus, som skal køre mindre ture frem og tilbage fra halvøen. Kommunen er med på at finansiere bilen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På halvøen Jungshoved ved Præstø kører der ingen busser. Har man ingen bil, er Flextrafik den eneste mulighed for at komme til og fra halvøen. Men nu har Lokalrådet fået en idé. De vil have en delebus.

- Der er et behov for at komme frem og tilbage til Præstø, som ikke bliver dækket med Flextrafik. Hvis man skal have en halv sød og en pakke søm og skal lægge 48 kroner oveni, så hænger det ikke rigtigt sammen, siger Jørgen B. Svendens fra Jungshoved Lokalråd til TV ØST.

quote  Der er et behov for at komme frem og tilbage til Præstø, som ikke bliver dækket med Flextrafik

Jørgen B. Svendens, Jungshoved Lokalråd

Delebussen skal lejes eller leases af Vordingborg Kommune og køres af frivillige chauffører fra området, der skal køre daglige ture til og fra Præstø.

Kommunen er med på ideen

Ifølge lokalrådets egne beregninger vil ordningen kræve et årligt tilskud fra kommunen på mellem 50.000-150.000 kroner. Det beløb afskrækker ikke formanden for Teknik- og Miljøudvalget.

- Det er et super tiltag. Jeg er altid glad, når der er borgere, der tager sagen i egen hånd og hjælper til med at skaffe nogle tilbud, som vi ikke selv er i stand til at løfte fra offentlig side, siger Thomas Christfort (C) til TV ØST.

Lokalrådet ser ikke den nye idé med en delebus som en erstatning for Flextrafik, men kalder det et supplement. Den holdning deler Thomas Christfort (C) dog ikke helt..

quote Det er klart, at det kræver, at man bruger Flextrafik mindre, ellers må vi karakterisere det som en fiasko

Thomas Christfort (C), formand for Teknik- og Miljøudvalget, Vordingborg Kommune

- Det er klart, at det kræver, at man bruger Flextrafik mindre, ellers må vi karakterisere det som en fiasko, siger han.

Fælleskabet virker på Jungshoved

Bliver delebus-ordningen til virkelighed, er Jørgen B. Svendsen ikke nervøs for, at det bliver svært at skaffe frivillige til at køre delebussen.

- Hvis det er det, der skal til for at få øen til at hænge sammen, skal folk nok stille op. Der en stor tradition for at gøre ting i fællesskab herude, siger han.

Forslaget fra lokalrådet bliver rejst på et møde med øens borgere mandag aften, og planen er, at delebus-ordningen skal køre som en forsøgsperiode i et år.


Nyhedsoverblik