Flere har samlet skrald i år: - Der er stor interesse for at passe på naturen

I denne uge samler tusindvis af børn affald og cigaretskod sammen til affaldsindsamlingen. Tilslutningen og engagementet er større i år, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I denne uge har børn kunnet indsamle skrald til Affaldsindsamlingen, som bliver afholdt for 14. år i træk.

Og interessen for at være med er særlig stor i år, lyder det fra projektlederen for affaldsindsamlingen hos Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi kan se helt konkret, at vi har flere børn tilmeldt, end vi havde sidste år. Det er simpelthen en stigende kurve, og vi kan også se, at der er oprettet flere indsamlinger. Vi kan bare mærke, at interessen er virkelig stor, siger projektleder for affaldsindsamlingen Anders Vogel.

quote Generelt kan vi sige, at tilslutningen og engagementet har været større i år

Anders Vogel, projektleder for affaldsindsamlingen hos Danmarks Naturfredningsforening

Projektleder: Interessen er overvældende

I TV ØST’s sendeområde har cirka 180 skoler og institutioner været tilmeldt indsamlingen, og 13- til 14.000 børn har samlet affald i ugens løb fra mandag til fredag.

Søndag den 31. marts er der oprettet 140 indsamlinger for de voksne, virksomheder og foreninger, som folk har kunnet møde op til.

Affaldsindsamling
Læs også
Elever samler affald ind:
Fandt 100 batterier og masser af dåser
Affaldsindsamling
Læs også
Elever samler affald ind:
Fandt 100 batterier og masser af dåser

- Generelt kan vi sige, at tilslutningen og engagementet har været større i år. Der er også mange, der gerne vil være med, selvom fristen er overskredet. Vi kan virkelig mærke, at hele engagementet og interessen for at passe på naturen og at være grøn er steget. Det er måske også al den fokus på klimaforandringer. Det er virkelig en tendens, siger Anders Vogel.

Mærkelige fund i naturen

Danmarks Naturfredningsforening, som står bag indsamlingen, har endnu ikke opgjort, hvor meget skrald, der er samlet ind, men kan allerede nu løfte sløret for, at der er fundet mange mærkelige ting i naturen.

- I Næstved er der fundet 30 helt nye vinglas, som bare var blevet smidt. Dem har de vasket og skal bruge nu. I Slagelse er der fundet to indkøbsvogne, der bare var smidt i naturen, siger Anders Vogel.

børn samler affald
Læs også
De voksne sviner:
146.000 børn og unge rydder op i naturen
børn samler affald
Læs også
De voksne sviner:
146.000 børn og unge rydder op i naturen

En skole fra Næstved Kommune har meldt, at de fik syn for, hvordan affald er et problem i naturen, da de fandt en flaske med en død mus fastklemt i flaskehalsen. Den stank og den triste skæbne gjorde indtryk på eleverne.

I Ringsted fandt en skole intet mindre end 13 hundelorteposer.

- Det er et meget mærkeligt, men desværre klassisk fund til Affaldsindsamlingen – at folk samler hundelort op i hundelorteposer for så at smide dem i naturen bagefter. Det giver ingen mening, og eleverne var også overraskede, siger Anders Vogel.

quote Det bliver fundet overalt. Folk leder både i den rigtige natur, i skoven og langs kysterne

Anders Vogel, projektleder for affaldsindsamlingen hos Danmarks Naturfredningsforening

Folk smider store ting væk: En vaskemaskine og en plæneklipper 

En skole fra Odsherred Kommune har meldt, at de har fundet underbukser og trusser. Andre børn fra Odsherred fandt en gammel plæneklipper, og en skole fra Holbæk Kommune gjorde sig også et mærkeligt fund bag en busk – her stod et badekar.

Der er også fundet en kaffemaskine og en vaskemaskine.

- Det bliver fundet overalt. Folk leder både i den rigtige natur, i skoven og langs kysterne. Men der er også mange, der går en tur i parken eller på en sti. Der ligger også meget affald i grøftekanterne, siger projektleder Anders Vogel.

Som noget nyt i år tæller indsamlerne cigaretskod og har allerede fundet flere 100.000 skod.


Nyhedsoverblik