Der er støv overalt efter silouheld: Men biblioteket åbner måske snart

Skaderne efter den mislykkede silosprængning i Vordingborg bliver i dag vurderet af taksator. Samtidig arbejder håndværkere i døgndrift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi har haft håndværkere på hele weekenden, og vi håber at kunne åbne biblioteket for borgerne igen på onsdag, siger souschef hos Vordingborg Bibliotekerne, Jane Grønbech Poulsen, mandag formiddag.

Biblioteket i Kulturarkaden på havnen i Vordingborg blev ramt, da en silo uden for skulle sprænges fredag eftermiddag. Sprængningen gik galt, siloen væltede den forkerte vej og væltede ned i Kulturhuset. 

quote Der skal mere til at tage pippet fra mig

Jane Grønbech Poulsen, souschef hos Vordingborg Bibliotekerne

- Det er gået ud over vores kontorer, mens der kun er én reol oppe i udlån, der er væltet. Til gengæld er der støv over det hele, så der er arbejdet i døgndrift her i weekenden på at få det væk, siger Jane Grønbech Poulsen.

Taksator skal se på skaderne

I løbet af mandagen kommer en taksator fra kommunens forsikringsselskab til Kulturarkaden for at besigtige omfanget af skaderne. Før han har været der, er det begrænset, hvor meget der kan ryddes op. 

- Det støver, når man går rundt her, men vi arbejder på at få nødkontorer klar, så vores ansatte kan komme på arbejde igen i løbet af i morgen. 

Silo sprængning gik galt
Læs også
Kom med indenfor i bygningen, der blev ramt af siloen
Silo sprængning gik galt
Læs også
Kom med indenfor i bygningen, der blev ramt af siloen

Uheldet med siloen fredag betød, at en udstilling om store byggeprojekter i Vordingborg og Guldborgsund kommuner, som skulle have været åbnet med en fernisering lørdag, foreløbig er aflyst. Alligevel er souschefen ved godt mod.

- Der skal mere til at tage pippet fra mig. Vi er vant til store it-projekter, og til alt held blev rummet med vores krydsfelt ikke ramt. Brokkerne er landet en meter fra, siger Jane Grønbech Poulsen.

Souschefen mener også, det kunne have været langt værre.

- Bygningen her er oprindeligt lavet til at opbevare korn. Derfor er murene én meter tykke. Havde det været et mere almindeligt byggeri, var alt jævnet med jorden, siger souschefen. 

 

 


Nyhedsoverblik