Skoler skal lægges sammen: - Der er mange bekymrede forældre

Skolelederne Hans Christiansen (til venstre) og Carsten Berger Pedersen skal nu arbejde sammen for at skabe en ny fælles skole på Østerbro i Nykøbing Falster. Foto: Jan Vinholdt - TV2 ØST

Lindeskovskolen og Østre Skole i Nykøbing Falster skal lægges sammen. Beslutningen vækker både glæde og bekymring.

Guldborgsund Kommunes byråd har i dag meldt ud, at Lindeskovskolen og Østre Skole skal lægges sammen og samles i Lindeskovskolens lokaler.

Den beslutning vækker bekymring på Østre Skole, på trods af at begge skolebestyrelser indstillede til kommunen, at skolerne ved en sammenlægning skulle samles et sted og ikke deles i ud- og indskoling.

- Vores indstilling var at lave en matrikel fra første dag, at samle børnene på Østre Skole og også gerne bygge en ny skole for at skabe en ny kultur, som alle forældre og børn kunne se sig ind i her på Østerbro, siger Carsten Berger Pedersen, der er skoleleder på Østre Skole.

Han fortæller, at der allerede nu er forældre, der har meldt deres børn ud af Østre Skole på grund af politikernes beslutning om at lægge de to skoler sammen.  

00:51

Carsten Berger Pedersen, skoleleder, Østre Skole, forventer, at flere forældre vil melde deres børn ud af Østre Skole på grund af sammenlægningen. 

Luk video

- Inden indstillingen i dag har vi faktisk fået nogle udmeldelser. Og vi har også i dag allerede fået en, som har argumenteret med, at den usikkerhed, der er omkring det her, ville det forældrepar ikke lægge barn til, siger han.

Flere danske kammerater

Idéen til sammenlægningen har været på tegnebrættet siden april i år. I byrådet håber man nemlig, at sammenlægningen kan være med til at nedbringe andelen af tosprogede elever på Lindeskovskolen.

Det bliver ikke en Lindeskov Skole med en Østreskole inden i. Vi skal til at lave en helt ny skole, som kommer til at ligge på Lindeskovskolens matrikel

Hans Christiansen, skoleleder, Lindeskovskolen

- Der er mange følelser med i det her, når det er skolesammenlægning, og der er mange bekymrede forældre, og det kan man måske godt forstå, siger Carsten Berger Pedersen.

På Lindeskovskolen er skolelederen mere optimistisk. Byrådet i Guldborgsund har nemlig besluttet at følge indstillingen fra Lindeskovskolens bestyrelse.

01:22

Skoleleder på Lindeskovskolen, Hans Christiansen, er optimistisk omkring skolesammenlægningen. 

Luk video

- Vi sagde, at det var vigtigt, at vi blev slået sammen, fordi vi kan godt lære vores tosprogede børn en masse ting, men de savner danske kammerater. Derfor er vi nødt til at have nogle flere danske børn sammen med dem, siger Hans Christiansen.

Han desuden meget tilfreds med placeringen for den nye fælles skole.

- Vi mener, vi har store gode bygninger men også gode udbygningsmuligheder. Og vi har rigtig gode udendørsarealer, legepladser og grønne områder. Desuden har vi lige fået os en skov på den anden side af vejen, siger han.

En helt ny skole

Skolelederen på Lindeskovskolen er godt klar over, at nogle af de forældre, der tidligere har fravalgt Lindeskovskolen til fordel for Østre Skole, kan være kede af, at de to skoler nu lægges sammen.

Men han lover at det næste år skal bruges på at sikre, at sammenlægningen bliver en god oplevelse for lærer, elever og forældre.

- Det bliver ikke en Lindeskovskole med en Østreskole inden i. Vi skal til at lave en helt ny skole, som kommer til at ligge på Lindeskovskolens matrikel, siger Hans Christiansen, og hans kollega på Østre Skole er enig.

- Det er klart, at der sker jo noget omvæltning for børnene, men det vi oplever, det er, at der er mange børn, der er gode til hurtigt at falde ind i nogle nye rammer, men det er klart, det vil blive en anden skole og en anden kultur, som de møder og skal være med til at skabe, siger Carsten Berger Pedersen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App