Der er blevet stille på bibliotekerne: Nu vil kommune give bøger til toårige

Børn til Hokus Krokus i Kalundborg. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Der skal fokus på børns sproglige udvikling i Kalundborg. Her giver man nu bøger til de toårige, så forældrene igen vil læse for børnene.

Børn skal tale, synge og skal læses højt for.

Det mener man i Kalundborg, hvor man nu sætter fart på børnenes sproglige udvikling.

Projektet Hokus Krokus for børnene i dagtilbuddene i vuggestuer, dagplejer og børnehaver blev mandag sat i søen – og snart kommer kommunen til at dele bøger ud til de små, så de kan få læst mere op af deres far og mor.

Det er bibliotekarerne, der bestemmer hvad børnene får. En af grundene til, at de er med er, at de begynder at kunne mærke konkurrencen fra digitale medier – der begynder at være begyndende stilhed mellem bogreolerne.

-Vi har en rigtig trofast skare, der stadig kommer og benytter sig af billedbøgerne og børnebøgerne på bibliotekerne, men vi oplever også, at der ikke er den samme interesse som for nogle år tilbage. Det her er et af de elementer, der kan være med til at sætte fokus på det skrevne ord og det at læse højt for børn, siger Stine Veisegaard, der er faglig koordinator på Kalundborg Biblioteker.

Og børnenes pædagoger er glade for initiativet.

- Et godt sprogligt fundament er godt for vores børn. Det læner vi os op ad, siger Mette Mammen, der er pædagog i Aktivarius.

Projektet i Kalundborg Kommune koster 200.000 kroner.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App