Naboer i chok efter kvindedrab: - Det er forfærdeligt

Fredag er en sorgens dag i Kundby, hvor en kvinde er blevet dræbt. En 39-årig man er varetægtsfængslet i sagen og også sigtet for et drab i Ruds Vedby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag flages der på halv hos boligforeningen VAB's afdeling i den lille by Kundby på Vestsjælland. Tidligt i morges blev en kvinde dræbt i en af boligerne.

En 39-årig mand er sigtet for drabet, ligesom han også er sigtet for efterfølgende at have dræbt en anden kvinde i Ruds Vedby på Vestsjælland. Ifølge politiet har den 39-årige mand en familiemæssig relation til begge kvinder. Til TV2 fortæller lokale på stedet, at der også boede børn på adressen i Kundby.

quote Det er tragisk. Andet kan jeg ikke sige

Sonja Rasmussen, Kundby

Efter det første drab var manden i telefonisk kontakt med politiet, men inden politiet kunne pågribe ham, havde han begået det andet drab. Herefter lykkedes det politiet at få manden til at melde sig selv på politistationen i Holbæk.

e3e4e8c5-b3c1-4d17-a33f-87786011790c-16733-00000e49c49c6bb1.jpg
Læs også
Mand fængslet i fire uger for dobbeltdrab på kvinder
e3e4e8c5-b3c1-4d17-a33f-87786011790c-16733-00000e49c49c6bb1.jpg
Læs også
Mand fængslet i fire uger for dobbeltdrab på kvinder

Fredag aften klokken 18 blev han fremstillet i grundlovsforhør. Her nægtede han sig skyldig i drab, men erkendte at have begået vold med døden til følge.

Artiklen fortsætter under billedet

Sonja Rasmussen fra Kundby er tydeligt berørt over tragedien.
Sonja Rasmussen fra Kundby er tydeligt berørt over tragedien. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

For tæt på

Alle de borgere i Kundby, TV2 ØST har talt med, er dybt berørte af drabet.

- Jeg synes, det kommer for tæt på. Det er tragisk. Andet kan jeg ikke sige, siger Sonja Rasmussen, som boede i fra Kundby.

På grund af politiets efterforskning kunne naboerne ikke få lov at forlade området, men til at starte med vidste ingen, hvad der foregik.

Læs også
To kvinder fundet dræbt - den mistænkte kontaktede selv politiet
Læs også
To kvinder fundet dræbt - den mistænkte kontaktede selv politiet

- Det føles modbydeligt. Vi kunne ikke komme ud i morges, for min mand skulle på jagt, og vi kunne ikke komme ud, siger Sonja Rasmussen.

- Vi anede ikke, hvad der var sket. Vi tænkte, om det var et hjemmerøveri, men det her er jo ikke et oplagt sted, siger Sonja Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet

Susanne Thode købte blomster med sin nabo og lagde foran den dræbte kvindes hus.
Susanne Thode købte blomster med sin nabo og lagde foran den dræbte kvindes hus. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Købte blomster til afdøde

Susanne Thode bor også i samme boligforening. Hun kender ikke den dræbte privat, men husker hende som en glad og venlig kvinde, der også deltog i boligforeningens fester. 

Hun bemærkede tidligt i morges, at der lam fra køretøjer, som hun troede var skraldevognen. Senere stod det dog klart, det var politiets køretøjer, der var ankommet. 

- Det er forfærdeligt... Det er for tæt på, siger Susanne Thode til TV2 ØST.

- Vi bor herude, og der burde ikke ske sådan nogle ting. Jeg har også haft familie i røret, som skulle sikre sig, at jeg tog telefonen, siger hun.

I timerne efter drabet kunne Susanne Thode ikke forlade området på grund af politiets efterforskning. Da afspærringen blev ophævet, gik hun og en nabo til blomsterhandleren for at købe blomster til minde om den dræbte.

Den 39-årige sigtede har i Retten i Næstved erkendt at have begået vold med døden til følge. Han nægter sig dog skyldig i drab. Han er varetægtsfængslet i fire uger i sagen.

Se eller gense hele pressemødet om de to dræbte kvinder.

Nyhedsoverblik