Der arbejdes på højtryk efter skibskollision i Storebælt

00:37

Efter to skibe kolliderede tirsdag morgen i Storebælt, har Søværnet og politiet været på arbejde. De undersøger årsagen til, hvorfor de to skibe stødte sammen.

To skibe kolliderede i Storebælt i morges. Siden har søværnet og politiet arbejdet på højtryk for at udbedre skaderne.

Der opstod kortvarig brand på det ene skib i forbindelse med kollisionen, men ingen er kommet til skade. Hvorfor de to skibe kolliderede tidligt tirsdag morgen er endnu uvist.

- Det er op til søfartsmyndighederne at finde ud af den præcise årsag. Vi har indsamlet beviser, og dem vil vi overdrage til de relevante myndigheder, siger Ole Theill Sørensen, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, til TV ØST.

Besætningens tilstand skal undersøges

Mandskab fra Midt- og Vestsjællands Politi har hele dagen været på havnen i Kalundborg, hvorfra politiets indsats i forbindelse med skibskollisionen i Storebælt, er blevet styret. Det er hovedsageligt Søværnet, der har kommandoen derude, men politiet har også en lille del af indsatsen.

Tre særligt uddannede betjente og en læge blev midt på formiddagen sejlet ud fra Kalundborg til de to skibe som er sejlet sammen, af søværnets patruljefartøj Nymfen. Også en repræsentant fra havarikommissionen blev sejlet ud fra Kalundborg. Det oplyser Peter Dam Jakobsen, der er indsatsleder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det de skal gøre er at sikre, at besætningen og især kaptajnen er styrmanden er ædru og kan styre skibene efter søfartsreglerne, siger han.

Nymfen vendte midt på eftermiddagen tilbage til Kalundborg Havn med de tre betjente og den kvindelige læge, som har været ombord på de to haverede skibe for at afhøre kaptajnen og styrmanden, ligesom der er udtaget en blodprøver for at fastslå om mandskabet var påvirket af spiritus, da de to store skibe kolliderede i Storebælt.

- Nu er politiets indsats overstået, og nu er det op til haverikommissionen at opklare, hvad der var årsag til, at de to skibe stødte sammen og eventuel udstede en sanktion i form af en bøde, siger Peter Dam Jakobsen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App