Deltagere fra DM i Skills 2019: - Det har været en fed oplevelse

DM i Skills 2019 lakker mod enden. 300 unge fra en række forskellige fag har deltaget. TV ØST har mødt en konditor, en bager og en blomsterdekoratør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det har været helt vildt sjovt at være med, siger Mia Neergaard Andreasen, der er blomsterdekoratør. 

Sammen med 300 andre unge deltagere, har hun siden torsdag deltaget i DM i Skills 2019, som i år blev afholdt i Næstved.

- Det har været lærerigt at se, hvor forskellig resultatet kan blive, når man tænker på, vi har fået samme varer og samme opgave. Og så kommer der bare seks forskellige løsninger, siger Mia Neergaard Andreasen, der går på Teknisk Skole Roskilde og er i lære hos Blomsteriet i Fuglebjerg.

Lørdag eftermiddag vandt hun DM i Skills 2019 og kan nu kalde sig Danmarks bedste elev i faget.

Læs også
Skills 2019 er slut: Her er Danmarks dygtigste, unge håndværkere
Læs også
Skills 2019 er slut: Her er Danmarks dygtigste, unge håndværkere

Blomsterdekoratør: - Folk har været søde til at kommentere

Ifølge arrangørerne har over 51.000 gæster været forbi for at se de kloge hænder dyste de seneste tre dage. 

quote Folk har været så søde til at kommentere på det, når de er gået forbi

Mia Neergaard Andreasen, blomsterdekoratør

- Folk har været så søde til at kommentere på det, når de er gået forbi. Det har lige givet én lidt mere blod på tanden til at fortsætte, synes jeg, siger Mia Neergaard Andreasen.

Hvordan synes du, det er gået?

- Jeg tænker, det er okay. Jeg tror ikke, der er nogle, der får mig til at sige, at det sidder lige i skabet. Men jeg synes, jeg er kommet i mål med de ting, jeg gerne ville.

 
  Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Lørdag har været sidste dag i DM i Skills, hvor vinderne af det årlige mesterskab bliver kåret, og derfor er Mia Neergaard Andreasens forældre også mødt op.

Mia Neergaard Andreasens forældre er mødt op til DM i Skills 2019 på mesterskabets sidste dag.
Mia Neergaard Andreasens forældre er mødt op til DM i Skills 2019 på mesterskabets sidste dag. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

- Vi synes jo, hun har gjort det fantastisk godt, siger hendes far.

- Vi er mega stolte over at have hende med. Det er jo så fedt at opleve ens børn komme så langt i ting, de går op i. Og hun er jo mega god. Andet kan man ikke sige, siger en glad mor.

Konditor: - I starten var det mærkeligt at have folk til at kigge

Lea Maria Strøbæk fra ZBC Ringsted har de sidste tre dage været dybt optaget af at lave kager og desserter til perfektion.

 
  Foto: Toke Grøndal - TV ØST

- Vi har haft syv forskellige produktkategorier. Vi er startet med et karamelblikfang, så har vi afleveret marcipanfigurer, så har vi afleveret en chokolade opsats, bagefter har vi afleveret petit four ud fra en Mystery Box, hvor vi ikke kendte ingredienserne før to dage før, og så har vi afleveret dessertærte. I dag har vi så lavet desserttallerkener og chokoladekonfektstykker. 

Konditorerne konkurrerede i disciplinen chokolade opsats.
Konditorerne konkurrerede i disciplinen chokolade opsats. Foto: Toke Grøndal - TV ØST
Små marcipanfigurer stod side om side, da konditorerne konkurrerede.
Små marcipanfigurer stod side om side, da konditorerne konkurrerede. Foto: Toke Grøndal - TV ØST
 
  Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Lea Maria Strøbæk skulle lige vænne sig til, at der var så mange mennesker omkring hende.

- Det har været meget at vænne sig til. Jeg tror faktisk, jeg har været meget glad for at mine forældre ikke har været her før i dag. Lige i starten skulle man vænne sig til det. Når det bliver presset nok, så lærer man at vænne sig til det, men i starten var det mærkeligt at have folk til at kigge og tage billeder af det.

Lea Maria Strøbæk (th.) og hendes far Stig Strøbæk 8tv.)
Lea Maria Strøbæk (th.) og hendes far Stig Strøbæk 8tv.) Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Hendes far Stig Strøbæk er også mødt op i dag, og han er stolt over at se resultatet af hans datters arbejde.

quote Jeg synes, det er helt fantastisk. Og når man tænker på, hun ikke har været i lære så længe, så synes jeg, det er ekstra flot

Stig Strøbæk, far til konditor Lea Maria Strøbæk

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Og når man tænker på, hun ikke har været i lære så længe, så synes jeg, det er ekstra flot. Jeg er lidt imponeret af alle stande her, men selvfølgelig også af min datter. Jeg synes, niveauet er helt vildt højt, siger han. 

- Desværre er hun jo flyttet hjemmefra, så vi får ikke så mange kager med hjem, men det er måske godt nok for sundheden.

Bager: - Jeg synes, det er en fed oplevelse

Heidi Pedersen fra Herfølge har konkurreret som bager de sidste par dage i DM i Skills 2019.
Heidi Pedersen fra Herfølge har konkurreret som bager de sidste par dage i DM i Skills 2019. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

quote Hun har altid bagt meget siden tidlig folkeskole. Men at se hun har udviklet sig så meget siden folkeskolen, det er ret imponerende faktisk

Heidi Pedersen, søster til bager Lise Pedersen

Heidi Pedersen fra Herfølge har også gået og konkurreret de seneste par dage. Onsdag og torsdag var disciplinen kransekage og wienerbrød, i går var temaet bløddej og flute og i dag stod den på morgenbrød og fast food.

- Jeg synes, det er en fed oplevelse. Det var derfor, jeg valgte at gøre det. For mig er det ikke så meget konkurrencen, et er mere oplevelsen og at få lov til at træne i det. Samtidig med at jeg har arbejdet, har jeg haft mulighed for at snakke med en masse, siger Heidi Pedersen.

Lise Pedersen (tv.) og søster Heidi Pedersen (th.)
Lise Pedersen (tv.) og søster Heidi Pedersen (th.)

I dagens anledning er hendes søster Lise Pedersen troppet op.

- Jeg er imponeret. Jeg har altid vidst, hun var god til at bage, og hun har altid bagt meget siden tidlig folkeskolen. Men at se hun har udviklet sig så meget siden folkeskolen, det er ret imponerende faktisk, siger hun.

- Jeg har selv haft grunduddannelsen som bager og kom ikke selv videre, så at se hende komme videre på den måde her, det er flot. Det er en præstation i det hele taget at være med. Så uanset hvad bliver vi meget glade på hendes vegne.


Nyhedsoverblik