Debat: 150 millioner kroner til erhvervsskolerne

Det vil ikke alene styrke virksomhederne, men også udviklingen og væksten i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Af Jacob Jensen (V), kandidat til posten som formand for Region Sjælland

Dygtige erhvervsuddannede medarbejdere er vigtige for virksomhederne og for væksten i Region Sjælland. Desværre er der i dag stor mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det går ud over små såvel som store virksomheder, der bremses i deres udvikling.  

Jeg er derfor også glad for, at regeringen har indgået en ny trepartsaftale med fagbevægelsen og arbejdsgiverne, der løfter erhvervsuddannelserne og sikrer bedre rammer for voksen- og efteruddannelse.

Det er afgørende for de danske virksomheder, hvis de fremadrettet skal kunne følge med udviklingen og klare sig i konkurrencen med udenlandske virksomheder.

Konkret betyder aftalen, at erhvervsskolerne får 150 millioner kroner ekstra til at styrke kvaliteten på erhvervsuddannelserne. Og derudover indføres en bonusordning, der gør det mere attraktivt for virksomhederne at oprette praktikpladser.

Det er initiativer, der får stor betydning for erhvervsskolerne og virksomhederne i Region Sjælland.

Som kandidat til posten som regionsrådsformand i Region Sjælland glæder jeg mig over, at erhvervsskolerne bliver styrket, hvorved virksomhederne fremadrettet får endnu bedre betingelser for at skaffe medarbejdere med de rette faglige kompetencer.

Det vil ikke alene styrke virksomhederne, men også udviklingen og væksten i vores region.

DELTAG I DEBATTEN

Send dit debatindlæg forsynet med navn, adresse, parti eller liste, eventuelt stilling, telefonnummer og foto til: debat@tveast.dk

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere.

Nyhedsoverblik