Danmarks Superbedste er fra Falster

7-årige Magnus Bondehøj mistede sin mormor for fire år siden, men straks trådte mormorens søster i hendes sted. Nu er hun Danmarks Superbedste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Da Magnus Bondehøj mistede sin mormor for knap fire år siden, spurgte han sin mormors søster, 50-årige Hanne Bondehøj, som kommer fra Idestrup på Falster, om hun havde lyst til at være hans reservebedste - og det ville hun.

Den handling har gjort, at Hanne Bondehøj nu blevet kåret til Danmarks Superbedste af Børneulykkesfonden og Danica Pension.

quote Vi synes, det er rigtig dejligt med en reservebedste, der jævnligt kommer og leger med os eller passer os

Magnus Bondehøj og Mathilde Bondehøj

Titlen som "Danmarks Superbedste" gives til en bedsteforælder, der har et helt unikt forhold til sine børnebørn og samtidig motiverer sine børnebørn til en mere aktiv hverdag. Samtidig er titlen forbeholdt en bedsteforælder, som er et forbillede for sine børnebørn, hvilket Hanne Bondehøj må siges at være.

Hopper på trampolin og leger gemmeleg

Det er da også Magnus Bondehøj og hans lillesøster Mathilde, der har indstillet deres reservebedste til prisen som Danmarks Superbedste. De er tæt knyttede til deres reservebedste, og de laver aktive ting sammen med hende som at afholde cykelløb, hoppe på trampolin og lege gemmeleg. 

- Hun har taget det meget bogstaveligt og været en stor del af vores liv. Vi bor selv med vores mor og synes, det er rigtig dejligt med en reservebedste, der jævnligt kommer og leger med os eller passer os, skriver Magnus og Mathilde i forbindelse med indstillingen.

quote Jeg synes, det er stort, at man som søster går ind og overtager en søsters rolle og bare kaster sig ud i det

Simone Bondehøj

Ifølge moren til børnene, Simone Bondehøj, er prisen fuldt fortjent.

- Jeg synes, det er stort, at man som søster går ind og overtager en søsters rolle og bare kaster sig ud i det, siger Simone Bondehøj til TV ØST. 

Svært at udpege en vinder

Hanne Bondehøj blev udnævnt til Danmarks Superbedste af et dommerpanel bestående af blandt andet Anne-Mette Rasmussen.

- Det var virkelig svært at udpege en vinder blandt de mange gode nomineringer. Hanne Bondehøj løb dog alligevel med sejren, da hun motiverer til en aktiv hverdag. Samtidig er hendes historie som reservebedste jo noget helt specielt, siger Anne-Mette Rasmussen.

quote Det var virkelig svært at udpege en vinder blandt de mange gode nomineringer

Anne-Mette Rasmussen

Selve kåringen af Danmarks Superbedste blev afholdt den 14. december, hvor tre nominerede bedsteforældre var inviteret sammen med deres familier. Udover at få titlen som Danmarks Superbedste, har Hanne Bondehøj og søskendeparret Magnus og Mathilde vundet to Winther-cykler fra HF Christiansen.

Kåringen af Danmarks Superbedste er en del af den aktuelle kampagne Aktive Generationer, der er udviklet af Danica Pension og Børneulykkesfonden med fokus på fysisk aktivitet og socialt samvær på tværs af generationerne. 


Nyhedsoverblik