Danmarks største tulipanfestival fylder 60 år: Vi viser kulturarven frem

Slottet åbnede op for tulipanfestivalen i 1957 og kan i år fejre 60 års jubilæum

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Gavnø Slot bliver der hvert år plantet over 100.000 tulipanløg til de tusindvis, der ligger i slotsparken i forvejen.

I øjeblikket står tulipanerne i fuld flor, og for tresindstyvende år er Danmarks største tulipanfestival i fuld gang.

- Jeg synes, de (gæsterne red.) kan forvente en super sæson med nogle fantastisk flotte blomster og nogle fantastisk flotte bede, som står så flot, som de nok aldrig har gjort før, siger slotsgartner Søren Hansen.

Søren Hansen har arbejdet med tulipaner i 42 år, og hver dag sørger han, og tre øvrige gartnere, for, at slotsparken står helt skarpt, når gæsterne kommer på besøg.

I oktober måned planter de de farverige tulipanløg i bedene, og nu hvor de blomstrer, luger de bedene og sørger for at holde dem rene.

60 års jubilæum

Gavnø Slot er fra 1402. I 1957 åbnede slottet op for tulipanfestivalen, og derfor kan de i år fejre 60 års jubilæum.

- Den (slotsparken red.) betyder utrolig meget for Gavnø Fonden, som ejer slottet, fordi det er en stor indtægtskilde til at kunne bevare og vedligeholde bygningerne. Så det er utrolig vigtigt for os at have mulighed for at vise kulturarv frem til offentligheden og formidle den kulturarv, der er tale om, siger Helle Reedtz-Thott, der ejer Gavnø Slot. 

140420_tulipan_0.jpg
Læs også
Prinsesse Marie navngav tulipan
140420_tulipan_0.jpg
Læs også
Prinsesse Marie navngav tulipan

På slottets otte hektar kan gæsterne opleve flere tusinde tulipansorter i eventyrlige farvespil. Man kan sågar opleve sorten "Mary", der er opkaldt efter den danske kronprinsesse, og som hun selv var nede for at døbe som gudmor tilbage i 2009.

Den 28. maj er det slut med tulipanfestivalen for i år. Her bliver der afholdt grav-selv-dag på Gavnø Slot, hvor gæsterne kan grave tulipanløgene op og tage med hjem til egen have til minde om deres besøg i slotsparken.


Nyhedsoverblik