Danmarks første Dark Sky spejdergruppe er fra Møn og Nyord

Danmark har fået sine første Dark Sky spejdere, som arbejder for at bevare det helt særlige nattemørke over Møn og Nyord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De Blå Spejdere fra Møn og Nyord er blevet til Dark Sky Spejdergruppe. Diplomet med den nye titel blev overrakt af Tom Axelsen, som er formand for Astronomisk Forening Sydsjælland og initiativtager til Dark Sky Møn og Nyord.

Nattehimlen over Møn og Nyord er noget særligt

Det er ikke tilfældigt, at det lige er her spejderne kommer fra. De to øer er nemlig et af de få steder I landet, hvor menneskeskabt udendørslys om natten ikke er så udbredt. Stjernehimlen her er usædvanlig tydelig, og især Mælkevejen er meget stor og klar.

Nattemørket skal bevares

- Spejderne kommer til at arbejde med, at alt udendørslys skal lyse nedad. Så det vil sige, at det lys der eksempelvis også er installeret i vores spejderhytte skal leve op til Dark Sky-kravene om, at lyset i de mørke timer ikke generer muligheden for at se en klar nattehimmel. Samtidig lærer spejderne om vigtigheden af, at der skal være mørkt om natten, siger Jens Grønager, der både er med i spejdergruppen og Dark Sky Møn og Nyord og er manden bag ovenstående video.

Jens Grønager er medlem af ØSTHOLDET.


Nyhedsoverblik