Trusler om forgiftning: Danish Crown øger fokus på sikkerhed

Flere danske virksomheder er blevet udsat for et forsøg på afpresning. Det får Danish Crown til at sætte øget fokus på fødevaresikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere danske virksomheder er blevet udsat for et forsøg på afpresning. Ukendt gerningsmænd har fra Belgien sendt breve med et ukendt pulver og en trussel om, at virksomhedens produkter vil blive forgiftet, hvis ikke der betales et beløb på omkring 2,2 millioner kroner i kryptovalutaen Bitcoin.

I en pressemeddelelse tirsdag oplyser Danish Crown, at de er en af de danske virksomheder, som har modtaget truslen, som kom i et fysisk brev afleveret på hovedkontoret i Randers.

quote (...) hvis de ser noget, der undrer dem, så skal de kontakte en leder.

Jens Hansen, pressechef i Danish Crown

Danish Crown har blandt andet et stort anlæg i Ringsted, men pressechef Jens Hansen understreger over for TV2 ØST, at truslen ikke specifikt retter sig mod anlægget her.

I Ringsted har man dog - ligesom på koncernens 14 andre anlæg - valgt at øge opmærksomheden på sikkerheden, fortæller fortæller pressechef Jens Hansen til TV2 ØST.

- VI har i forvejen ret skrappe procedurer for adgang til vores produktionsanlæg. Dem har vi sat ekstra fokus på i den her sammenhæng, og så har vi indskærpet kontrollen med varer, der går ind fra forskellige underleverandører til os, blandt andet om ingredienser og emballager, forklarer Jens Hansen.

slagteri danish crown ringsted slagter svin
Læs også
Danish Crown udsat for afpresning med giftigt pulver
slagteri danish crown ringsted slagter svin
Læs også
Danish Crown udsat for afpresning med giftigt pulver

Medarbejdere skal holde ekstra øje

Ifølge Jens Hansen er virksomheden allerede godt rustet til at håndtere denne og andre trusler. Af hensyn til fødevaresikkerheden er der strenge adgangsprocedurer, som betyder, at man ikke uden videre kan komme ind på anlæggene.

På grund af truslerne har man dog bedt medarbejderne holde ekstra godt øje:  

- Vi har kommunikeret til vores medarbejdere, hvad vi gerne vil have, at de gør i den her sammenhæng - blandt andet at de holder ekstra godt øje, og at hvis de ser noget, der undrer dem, så skal de kontakte en leder.

Vurderingen af, om personerne bag truslerne reelt er i stand til at føre dem ud i livet, overlader Danish Crown til politiet og fødevaremyndighederne, understreger Jens Hansen.

- Deres vurdering er, at der ikke umiddelbart er risiko for hverken forbrugere eller vores medarbejdere, siger han til TV2 ØST.


Nyhedsoverblik