"Da jeg så kraniet fra mit soveværelsesvindue, tog jeg i sommerhus"

​Gravearbejde omkring Susan Vestbos nye lejlighed i Ringsted har resulteret i flere makabre fund. Lejligheden er nemlig bygget oven på en kirkegård.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Susan Vestbo havde længe set frem til at flytte ind i sin nye lejlighed i Ringsted.
Men det syn, der i over en måned har været uden for hendes lejlighed, havde hun aldrig forventet.

Det vrimlede nemlig med menneskeknogler.

quote I starten var jeg i tvivl, om jeg så spøgelser eller ej

Susan Vestbo, Ringsted

- Det har generet mit øje længe. Kan det være rigtigt med alle de her store knogler, og hvor stammer de fra, tænkte jeg. I starten var jeg i tvivl, om jeg så spøgelser eller ej, siger Susan Vestbo til TV ØST.

Susan Vestbo kommer selv fra byen og efter en snak med sin storebror, gik det op for hende, at der rent faktisk var tale om menneskeknogler.

- Kan du ikke huske, vi har gået og hinket her som barn, da der var kirkegård, spurgte min storebror mig. Og så gav det hele mening, siger hun.

Et kranie eller en hvid bold  

Det er ikke første gang, at der bliver gravet på stedet. Lejligheden, som Susan Vestbo er flyttet ind i, er en del af den gamle tekniske skole i Ringsted, der blev bygget oven på en gammel kirkegård. Mange af menneskeknoglerne er flere hundrede år gamle.

quote Da det gik op for mig, at det var et kranie, besluttede jeg mig for at tage i sommerhus. Det syn var lige dramatisk nok

Susan Vestbo, Ringsted

- Det undrer mig alligevel, at man ikke har haft en plan for, hvordan man skulle håndtere den her jord. Jeg havde egentlig forsøgt at slå det hen, men i fredags var toppen nået, siger hun og fortsætter:

- Jeg kiggede ud af mit soveværelsesvindue og på toppen af en jordvold lå det, som jeg i første omgang troede, var en hvid bold af en art. Men da det gik op for mig, at det var et kranie, besluttede jeg mig for at tage i sommerhus. Det syn var lige dramatisk nok, siger Susan Vestbo.

Byggefirmaet har reageret

Susan Vestbo har nu både haft fat i lokale arkæologer og byggefirmaet, der graver på stedet. Knogleresterne har ingen arkæologisk interesse, da gravene på stedet blev ødelagt, da man i sin tid byggede den gamle tekniske skole.

Efter henvendelser til byggefirmaet har de lovet at gøre noget ved problemet, og allerede nu kan Susan Vestvo igen se ud af sine vinduer uden at få øje på blandt andet dele af rygsøjler - og altså et kranie.

- Jeg mener fortsat, det er etisk og moralsk forkasteligt. Enten skulle man have dækket jorden til eller sørge for, at den blev flyttet. Vi andre ville nødig have, at vores forfædre blev behandlet sådan, siger hun. 


Nyhedsoverblik