Cykelrute vinder international pris

Østersøruten har netop vundet prisen som Årets Cykelrute 2019. Nu regner turistdirektør med endnu flere udenlandske cykelturister.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 820 kilometer lange rute, der blev indviet den 5. maj sidste år, er allerede populær bland udenlandske cykelturister. Det mærker indehaveren af CykleBørsen i Nykøbing Falster tydeligt.

- Der er kommet rigtig mange cykelturister til det sidste år. De kommer fra Italien og en hel masse fra Tyskland. Vi har nok fået 20-30 procent flere udlændinge end vi har haft tidligere, siger Jan Højbjerg, der har været cykelhandler i over 20 år.

Jan Højbjerg tør dog ikke spå om, om det er på grund af Østersøruten eller om det er en generel stigning i interessen for cykelferier, der er årsagen.

Årets Cykelrute 2019

Den største cykel- og vandremesse i Holland har netop kåret Østersøruten som Årets Cykelrute 2019. Det er sket efter juryen selv kørte ruten sidste sommer.

Hollænderne er – ligesom os – et folk, der er glade for cyklen, og derfor glæder det direktøren i VisitSydsjælland – Møn, at det netop er i Holland, Østersøruten har vundet prisen.

- Vi kan rigtig godt lide de hollandske cykelturister. De har nemlig penge med, når de kommer. De kan godt lide at bo godt og spise godt, og det betyder omsætning og arbejdspladser hos os, siger Martin Bender.

Østersøruten er smukt natur hele vejen

Binder sammen

Østersøruten går gennem 17 danske kommuner og strækker sig fra Møn over Lolland og Falster, igennem Sydsjælland, over Fyn og videre til Syd- og Sønderjylland. Overalt på ruten er der mulighed for gode overnatningsmuligheder og for at besøge en lang række seværdigheder.

- Det er en god rute, der kan binde sammen. Man kører i smuk natur hele vejen og skal med små færger og over broer. Logistisk fungerer ruten og det kan hollænderne godt lide, siger Martin Bender.

Og hos Cyklebørsen i Nykøbing Falster, vil de hilse de hollandske cykelturister velkomne, når de kigger indenfor for at få styr på cyklen.

- De udenlandske cykelturister skal typisk have lidt service, købe en slange eller et overtræk af en eller anden art. De kommer jo med fuld oppakning, så vi ser også en del defekte hjul, siger Jan Højbjerg, der endnu ikke selv har kørt Østersøruten.

rickshaw_til_bogoe.jpg
Læs også
Se ruten: 820 kilometer lang cykelsti åbner snart langs landets kyster
rickshaw_til_bogoe.jpg
Læs også
Se ruten: 820 kilometer lang cykelsti åbner snart langs landets kyster

FAKTA OM ØSTERSØRUTEN

• Ruten er godt 820 km lang og er formet som et 8-tal med krydsning i Svendborg.

• Den samlede rute løber fra den dansk-tyske grænse ved Padborg, gennem det sydfynske øhav, henover Lolland, Falster, Møn, Sydsjælland, over Fyn, videre mod Lillebælt, indtil ruten føres gennem Syd- og Sønderjylland tilbage til Padborg.

• Ruten er karakteriseret ved at være kystnær, går ad naturskønne veje, passerer gamle købstæder og forbi nationale og lokale seværdigheder.

• Ruten bindes sammen af fem færgeforbindelser og otte broer.

• Rutens nye skiltning er finansieret af midler fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriets cykelpuljer.


Kilde: Vejdirektoratet.


Nyhedsoverblik