Costa Kalundborg blev til virkelighed: Havde regionens bedste juli-vejr

Kalundborg havde regionens bedste vejr i juli, viser tal fra DMI.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er endnu ikke slanke palmer i Kalundborg.

Men der er alligevel noget om det fine omkvæd fra Shu-bi-duas gamle hit fra 1982, ’Costa Kalundborg’.

Kystkommunen Kalundborg havde nemlig noget af Danmarks allerbedste juli-vejr og blander sig således med områder som Samsø og Bornholm i kampen om at have haft den bedste sommer.

Det viser en gennemgang af de målte tal fra juli måned, som DMI har foretaget.

DMI bruger gennemsnitstemperatur, solskinstimer og mængden af nedbør til at beregne, hvor sommeren har været bedst. Og her er Kalundborg og Odsherred i top i vores region.

Køligt haj-fiskeri i Køge Bugt

Det er dog ikke kun i Kalundborg, at Shu-bi-duas tekst ser ud til at passe på den danske sommer, 35 år efter sangen blev udgivet.

Sangen lover nemlig haj-fiskeri i Køge bugt, en sport der normalt forbindes med forholdsvist køligt vejr. Kommunerne omkring Køge Bugt har således også haft noget af det dårligste juli-vejr overhovedet i Danmark.

Stevns og Køge ligger nemlig helt i bund på listen over det bedste vejr – især i kraft af megen regn og få solskinstimer.

Hvis man går bagom DMI’s beregning, viser tallene dog en kedelig tendens for Guldborgsund Kommune. Det er nemlig her, det har regnet mest i hele landet. 108,7 millimeter regn er det blevet til i løbet af måneden – dobbelt så meget som de 82 millimeter regn, der normalt falder i juli måned. 


Nyhedsoverblik