Claus ”Moffe” Nielsen er sigtet for at sælge cannabisolie: Jeg stopper nu

Claus ”Moffe” Nielsen fra Holbæk blev onsdag løsladt fra sin varetægtsfængsel. Før tid. Han er sigtet for at sælge cannabisolie til syge mennesker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Claus ”Moffe” Nielsen fra Holbæk har allerede erkendt det: Han har handlet mod loven og produceret og solgt cannabisolie.

For den forbrydelse blev han og to andre, heriblandt hans egen kone, for 51 dage siden fængslet og sigtet for forbrydelsen.

Men selvom Claus ”Moffe” Nielsen erkender at have brudt loven, så mener han, at hans bevæggrund berettiger hans handlinger. Det fortæller han, da TV ØSTs reporter møder ham 24 timer efter hans løsladelse.

- Jeg har det sådan, at så længe du ikke skader andre, kan du gøre, hvad du har lyst til. Jeg har ikke skadet eller bedraget nogen. Jeg har forsøgt at hjælpe. Måske er det lovmæssigt ulovligt, men det er ikke forkert. Jeg har ikke gjort noget forkert, siger han.

quote Jeg har det sådan, at så længe du ikke skader andre, kan du gøre, hvad du har lyst til. Jeg har ikke skadet eller bedraget nogen. Jeg har forsøgt at hjælpe

Claus ”Moffe” Nielsen

Claus ”Moffe” Nielsen har solgt olien til syge mennesker, blandt andet kræftramte, da det ifølge nogle siges at kunne lindre smerter.

Producerede hjemme i lejligheden

Ifølge Claus ”Moffe” Nielsen begyndte han med sin produktion for at hjælpe, da et familiemedlem blev ramt af brystkræft.

Da familiemedlemmet blev erklæret rask, var der stadig olie tilbage, som han valgte at sælge til andre syge mennesker. Det udviklede sig, og snart solgte Claus ”Moffe” Nielsen åbenlyst over en hjemmeside på internettet.

- I begyndelsen producerede jeg i lejligheden, og det hele lugtede af cannabis, fortæller han.

Ifølge Claus ’Moffe’ Nielsen selv gjorde han det ikke for at tjene penge. Han fortæller, at han gjorde det for at hjælpe og for at råbe op, så medicinsk cannabisolie kan gøres lovlig.

Tusindvis af mennesker kommer med en opbakning

- Jeg har brugt de sidste tre år af mit liv på at åbne politikernes øjne. Hvis det her ikke kan gøre det, så ved jeg ikke, hvad jeg kan gøre mere, så giver jeg fortabt, siger han.

quote Jeg tudede næsten fire timer. Det viser, at jeg ikke står alene med det her. Tusindvis af mennesker kommer med en opbakning

Claus ”Moffe” Nielsen

Ved den seneste forlængelse af varetægtsfængslingen mødte omkring hundrede mennesker op for at støtte Claus ”Moffe” Nielsen, og på Facebook er støtten også strømmet ind.

Mange af støttekommentarerne læste Claus ”Moffe” Nielsen natten efter løsladelsen.

- Jeg læste Facebook, og så tudede jeg næsten fire timer. Det viser, at jeg ikke står alene med det her. Tusindvis af mennesker kommer med en opbakning. Jeg havde slet ikke ventet det, forklarer han.

- Det stopper nu

Selvom han ikke mener at have gjort noget forkert, så fortæller han, at produktionen og salget ikke vil fortsætte.

- Det er ikke nogen forretning for mig mere. Jeg har lovet mine børn, at det ikke kommer til at ske igen. Det stopper nu, siger han og fortsætter:

- Hvis der er nogen, der henvender sig, vil jeg henvise til nogle, der kan lave et godt produkt. Hvis jeg ikke kan finde det, må jeg sige, at jeg ikke kan hjælpe dem, siger han.

Claus ”Moffe” Nielsens kone har også været fængslet i sagen. Ifølge ham selv fordi, konen hjalp ham med at gå med pakker på posthuset.

Også døtrene er sigtet, ifølge Claus ”Moffe” Nielsen, fordi han brugte deres konti i forbindelse med betalinger. Alt efter hvilken paragraf Claus ”Moffe” Nielsen sigtes for, så risikerer han op til ti års fængsel. 

Se eller gense hele interviewet med Claus ”Moffe” Nielsen, som blev sendt live på TV ØSTs Facebookside, lige her:


Nyhedsoverblik